Van der Valk koopt het Radisson Blu Palace Hotel Spa

Het 120 kamers 4-sterrenhotel in het centrum van Spa is recent overgenomen door Van der Valk, en valt nu onder de verantwoordelijkheid van Marco Wohrmann, general manager voor Van der Valk in de provincie Luik.

De hotelketen Van der Valk – waartoe ook Hôtel Verviers, Hôtel Sélys en Hôtel Congrès in Luik behoren – heeft zojuist het Radisson Blu Palace in het centrum van Spa overgenomen. De akte werd ondertekend op 22 november, aldus Marco Wohrmann, algemeen manager voor vestigingen in de provincie Luik. “We waren geïnteresseerd in het Spa-agglomeratie omdat we ons realiseerden dat we met Verviers aan de toeristische en businessvraag met de ambachtelijke en industriële zones voldeden, en dat we in het seizoen niet aan al deze vraag naar de Ardense bestemming konden voldoen. We hebben alle mogelijkheden bekeken…”.
P&V Assurances, dat het 4-sterrenhotel met 120 kamers onder de thermen van Spa wilde verkopen, was de voor de hand liggende keuze. “We zijn ervan overtuigd dat het een goede investering is en dat het de goede kant op gaat. Wat onze toeristische klantenkring betreft, zijn het eerst de Vlamingen en daarna de Nederlanders die Verviers aandoen. Aangezien onze keten in Nederland is ontstaan, zijn we vrij populair in die markt. Door op termijn de naam Van der Valk te introduceren, zijn we ervan overtuigd dat we een extra klantenkring kunnen aantrekken die trouw is aan de hotelketen!”

Een overgangsfase

Voorlopig zijn er geen grote veranderingen te verwachten. “Tot nader order zijn er geen veranderingen, ook al wordt het uiteindelijk Van der Valk, we hebben nog een fase waarin we onder de Radisson-vlag blijven. Dit kan wel een jaar duren. We zullen samen met de teams ter plekke, die veel ervaring hebben, bekijken welke aspecten we kunnen veranderen of herzien”, legt Marco Wohrmann uit. Hij voegt eraan toe: “Een van de grote punten die we willen proberen nieuw leven in te blazen is de brasserie-restaurant- en evenementenkant”
Uiteindelijk wil het bedrijf een verschil maken met de vestiging in Verviers. “In Luik kunnen we Sélys op een superieure manier positioneren ten opzichte van Congrès met een gastronomischer, fijner product. Dat is ook het idee voor Spa. Omdat de ruimtes kleiner zijn, gaan we proberen een duurdere clientèle aan te trekken dan in Verviers!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*