Van der Valk en Jansen ‘preus’ op nieuw hotel in Gent

Het hotelwezen is één van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronatijd. Opvallend genoeg investeert Van der Valk net op dit moment – waarop horeca-ondernemers hun investeringen massaal pauzeren of annuleren – in een nieuw hotel in Gent.   

Het gebouw aan de Ghelamco Arena telt 10 verdiepingen, ruim 250 hotelkamers, 14 congres- en vergaderzalen en een parkeerkelder. Op de bovenste verdieping bevindt zich een skybar met panoramisch uitzicht op de ‘torens van Gent’. Het wordt een gebouw om ‘preus’ (nvdr. trots) op te zijn, zoals ze in deze regio zeggen”, vertelt Max Van der Valk (directielid Van der Valk Hotel Gent) enthousiast. Bovendien gaan er meer dan 150 werknemers aan de slag. ‘Hotel Gent’ mikt tijdens de werkweek op zakelijke gasten en in het weekend op toeristen.  

De lockdown dreigde even roet in het eten te gooien. Bouwpartner Jansen the Building Company dokterde echter een plan uit, waardoor de werf nog op schema zit. De opening is gepland in het voorjaar van 2021. Voor Jansen the Building Company is de inrichting van het Van der Valk-hotel een volgende stap in haar expansie in de regio. Het familiebedrijf bouwde eerder al mee aan het politiekantoor in Kortrijk, het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare en retailprojecten voor klanten als H&M, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Superdry en Mayerline. 

“Zakelijk aanbod vult blinde vlek in de regio in”

Het familiebedrijf met de bekende toekan in het logo heeft intussen al 115 hotels, in meerdere landen. ‘Hotel Gent’ wordt het 16de hotel van Van der Valk in België: “Gent is ons niet onbekend. Onze familie heeft namelijk ook hotels in Nazareth en Drongen. Ze hebben elk hun eigen charme en zijn dus complementair. Met ‘Hotel Gent’ focussen we ons op zakelijke gasten. Een congreslocatie met 14 zalen, ruim 250 hotelkamers, verschillende restaurants, een skybar, een fitness en wellness faciliteiten: hierover beschikt deze regio nog niet. Het zakelijke cliënteel passeert uiteraard vooral tijdens de werkweek. In het weekend ligt de nadruk op recreatieve gasten, want de regio Gent heeft toeristisch veel moois te bieden”, vertelt Dominique van Deth (directielid Van der Valk Hotel Gent).

Op de foto vlnr : Dominique van Deth, Max van der Valk, Nadia Jansen, Sarai Bervoets, Sophie Gracia de Torres en Martien van der Valk voor het nieuwe hotel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*