Europeanen lijden onder werkstress: Novotel en Calm lanceren meditatiesessies

Hotelgroep Novotel en meditatie- en slaap-app Calm lanceren een serie meditatiesessies om mensen te helpen om te gaan met werkstress en te ondersteunen om een mindful werkomgeving te creëren. Dit naar aanleiding van een onderzoek door Novotel waarin naar voren komt dat Europeanen massaal lijden onder werkstress.

In het onderzoek werden zesduizend Europese werknemers ondervraagd. Hieruit kwam naar voren dat:

  • 44% lijdt aan werkgerelateerde stress;
  • 93% van de werkgevers heeft geprobeerd om de werk/privébalans te verbeteren;
  • 11.29 uur de productiefste tijd van de dag is;
  • Werknemers vinden dat ze maar vijf uur en acht minuten per dag echt productief zijn.

Europeanen zijn massaal bezig om hun werkleven onder de loep te nemen. Zo probeerde 93% van de ondervraagden de balans tussen werk en privé te verbeteren. Dit komt voort uit het feit dat 44% last heeft (gehad) van werkstress. 28% heeft wel eens vrij genomen van werk als gevolg van stress.

Chris Timbs, vicepresident Marketing van Novotel Noord-Europa: “Dit kan niet langer zo doorgaan. De toename van werkgerelateerde stress in heel Europa is ongezond. Iedereen moet een moment kunnen nemen om tot rust te komen. Mindfulness op het werk heeft een bewezen positieve invloed op prestaties, tevredenheid en werkbetrokkenheid. Daarom werken we samen met Calm om onze gasten te helpen mindfulness in hun werkdag te brengen.”

Productiefste moment van de dag
Uit het Novotel-onderzoek bleek dat 11.29 uur het productiefste moment van de dag is. Ondervraagden vinden zichzelf maar vijf uur en acht minuten echt productief, van een gemiddelde werkdag die ongeveer zeven uur en veertig minuten duurt. Gemiddeld werken Europeanen vier uur en twintig minuten per week over die meestal worden besteed aan e-mails en achterstallig werk.

Werkomgeving
Over wat de productiefste werkomgeving is – thuis of op kantoor – is Europa verdeeld. Volgens het onderzoek vindt 42% hun externe werkplek, bijvoorbeeld het kantoor, de productiefste werkruimte, 21% van de Europeanen vindt thuiswerken de productiefste optie. 25% heeft de voorkeur voor een hybride oplossing (deels thuis, deels kantoor). Polen ervaren het gezondste evenwicht tussen werk en privé, met een verdeling van 50-50, terwijl werknemers uit andere landen een onevenwicht ten gunste van werk aangeven.

Pendeltijd
Volgens de studie, waarvoor zesduizend Europeanen in vijf landen werden ondervraagd, reizen Londenaren het langst voor hun werk, namelijk 43 minuten, op de voet gevolgd door werknemers in Hamburg die gemiddeld veertig minuten onderweg zijn. Werken onder het reizen wordt gezien als iets positiefs. Zo voelt 54% zich beter georganiseerd voor de dag die komen gaat, 47% is minder gestrest tijdens de werkelijke werktijden en 44% zegt dat het hen helpt om overwerk te voorkomen.

Emlyn Brown, vicepresident Well Being bij Accor: “Gewoonten die je leven kunnen veranderen, hoeven niet ingewikkeld te zijn. Denk aan mediteren tijdens je lunchpauze of tijdens het reizen. De exclusieve nieuwe meditaties van Novotel en Calm zijn ontworpen voor drukke managers en behandelen verschillende thema’s om stress te verminderen, relaties te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Tijd is ons grootste goed, en er is nooit genoeg van. Nu de werkdruk toeneemt, wordt het steeds belangrijker om ons te concentreren op onze geestelijke gezondheid en tijd voor onszelf te maken om ons drukke leven weer in balans te brengen.”

Novotel’s exclusieve Calm Mini App, met meditaties, slaapmuziek en verhalen, is nu beschikbaar voor alle Novotelgasten. De exclusieve collectie van zes meditatiesessies is beschikbaar voor iedereen die bij Novotel in Europa vergadert.

Klik hier voor meer informatie en om de Novotel x Calm Mini App te downloaden.

Voor meer informatie over de meditaties voor zakelijke gasten, klik hier.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*