Novotel werkt met app aan slaapwelzijn van zijn gasten

Novotel London Canary Wharf, Calm Rest & Relax Zone. MUST CREDIT PHOTO BY MATT WRITTLE Pictures are copyright of Matt Writtle 2023.

Maar niet in slaap geraken, een woelige nachtrust meemaken en/of op een ontiegelijk nachtelijk uur alweer klaar wakker zijn, enz… We blijken ongeveer allemaal vroeg of laat te maken te hebben met gestoorde slaappatronen. Volgens een bevraging van hotelgroep Accor zou effectief 86% van de Europeanen met slaapproblemen kampen. Deze staan natuurlijk los van het bed zelf, de verduistering van de kamer, de geluidsisolatie of het eventueel gesnurk van de partner. Nee, in totaal 45% van de respondenten vinkte stress aan als belangrijkste oorzaak van zijn slaapeuvel. Dat is overduidelijk geen fysieke, maar een geestelijke factor. Accor-brand Novotel ontwikkelde daarom, in samenwerking met Calm, een app die specifiek inzet op het slaapwelzijn van de hotelgasten.

De internationale standaard van de bedinfrastructuur bij Novotel bestaat uit een gelede matras met flexibele lattenbodem en er wordt gebruik gemaakt van Live ’n Dream-beddengoed. Er wordt m.a.w. zo weinig mogelijk aan het toeval overgelaten. Indien er alsnog slaapproblemen heersen, kunnen de gasten voortaan een beroep doen op de Novotel x Calm Mini App.

The #1 App for Meditation and Sleep moet zowel instaan zowel voor slaap, meditatie als ontspanning. Concreet wil dit zeggen dat  de reizigers slaapmuziek, exclusieve meditaties en slaapstories aangereikt krijgen. Deze laatste zijn in eerste instantie op de jongere generatie gericht. Eén van die bedverhaaltjes gaat over Rosy TheRacoon en wordt verteld door de Britse actrice Ann Acton. De lotgevallen van wasbeer Rosy houden verband met de kussens en het ander beddengoed voor de bosdieren. Het avontuur kent per definitie een vredige afloop. Het rustbrengende verhaal wordt uiteraard in het Engels voorgelezen en is voorlopîg ook in nog in zeven andere talen beschikbaar, waaronder Frans, Duits en Spaans.  

De Novotel-reizigers met slaapproblemen die voor een executive room geopteerd hebben, krijgen nog een extra relaxatiemogelijkheid aangeboden via het Sleep Journal. Dat bevat een aantal eenvoudige oefeningen voor het slapen gaan.

Novotel wil aldus een stevige bijdrage leveren tot het slaapwelzijn van zijn klanten. Internationale partner Calm (www.calm.com) is een toonaangevend merk op gebied van geestelijke gezondheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*