Yannick Bouts wordt GM van La Réserve in Knokke

Yannick Bouts (43) start op 1 juli als general manager in La Réserve in Knokke, dat in augustus 2021 in handen kwam van het duo Bart Versluys en Marc Coucke, en waar illustere gasten als Frank Sinatra, Edith Piaf en Marlene Dietrich logeerden . De ambitie is om van La Réserve, één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België, het ultieme visitekaartje van Knokke-Heist te maken.

La Réserve ondergaat op dit ogenblik een totale renovatie en de ambitie is groot: het luxeresort upgraden tot een vijfsterrenhotel met een volledige make-over van de meer dan honderd kamers, wellness en restaurants. Voor de supervisie van het culinaire plaatje werd driesterrenchef Peter Goossens onder de arm genomen.

Om de ambitie van eigenaars Marc Coucke en Bart Versluys in goede banen te leiden, wordt het dagelijks beleid nu toevertrouwd aan Yannick Bouts, een Hasselaar met een ruime ervaring in de horecawereld, van wie geweten is dat zijn streven naar perfectie en zijn oog voor detail het verschil kunnen maken. Hij werkte lange tijd voor de groep van onder meer Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Daarna volgden kortere periodes in The Fourth en Tafelrond in Leuven (tweeënhalf jaar), La Butte aux Bois in Lanaken (anderhalf jaar) en Château de Vignée in Rochefort. Daar vertrok hij al na acht maanden, om in september 2021 aan de slag te gaan in het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden. Onder zijn leiding kreeg het hotel het kwaliteitslabel vijf sterren, en veroverde restaurant Aurum by Gary Kirchens een Michelinster. Het historische resort werd ook lid van Relais & Châteaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants met bijna zeshonderd leden over de vijf continenten.

Yannick Bouts start als GM op 1 juli, en blijft tot dan actief bij het Kasteel van Ordingen, een plaats waar hij met veel tevredenheid op terug kijkt, en waar hij van eigenaar Richard Sleurs, zijn echtgenote Miet, zoon Koen en schoondochter Ellen alle vrijheid kreeg om projecten in gang te zetten en hun fantastische domein naar het huidige niveau te brengen: “Ik zal hen dan ook altijd dankbaar blijven, dat meen ik oprecht. Daarom geef ik op hun vraag nog wekelijks consult en ga ik zelf op zoek naar een opvolger. Ik vertrek met een dubbel gevoel, maar deze uitdaging kon ik onmogelijk laten liggen.” Wat de toekomst betreft wil hij “samen met COO Mathieu Maertens La Réserve uitbouwen tot het meest toonaangevende hotel van het land. Deze stap heeft natuurlijk consequenties op privévlak, maar mijn partner Hannah staat volledig achter mijn beslissing. Zij is nog tot mijn vertrek salesmanager in het Kasteel van Ordingen. Daarna verhuist ze mee naar Knokke. Niet om in La Réserve te werken, voor alle duidelijkheid.”

Bart Versluys laat zich lovend uit over Bouts: “La Réserve moet het mooiste en beste hotel van België worden. My tastes are simple: I am easily satisfied with the very best, zei Winston Churchill. Om die ambitie te realiseren, zochten we een man met een ruime ervaring, een grote gedrevenheid en oog voor detail. Yannick Bouts past in dat profiel.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*