Uitbreiding Romantik Hotels in Nederland

default

Prima nieuws bij Romantik Hotels & Restaurants AG want het Nederlands aanbod wordt feestelijk uitgebreid met de komst van Hotel Parc Broekhuizen in Leersum, op zo’n 20 kilometer van Utrecht.Dit polyvalent hotel is een indrukwekkend historisch pand uit de 15de eeuw en heropende in 2016, na een uitgebreide renovatie, en mag daarom ondertussen terecht prat gaan op een schitterend aanbod met alle moderne voorzieningen.

Gelegen midden in het Nationaal Park Heuvelrug en omgeven door een ruim park, is het Romantik Hotel Parc Broekhuizen een zalig oord van rust en luxe, individualiteit en elegantie. De ruime kamers en suites in het hoofdgebouw  en in het koetshuis combineren licht en natuur op een eigentijdse manier en imponeren met elegant meubilair en uitzicht op het platteland. Een constant wisselende kunsttentoonstelling vormt een vakkundige aanvulling op het interieur en creëert een plek die uitnodigt tot verwondering.

Bekroonde eersteklas keuken

Het culinaire aanbod van het Romantik Hotel Parc Broekhuizen is tot ver buiten de landsgrenzen bekend. In het elegante gourmetrestaurant Voltaire in het historische hoofdgebouw, vernoemd naar het waardevolle schilderij van Voltaire in de gang, mogen gasten de jongste foodtrends en exquise composities van sterrenchef Arturo Dalhuisen verwachten. Dalhuisen, al vele jaren bekroond met één ster door de Michelingids, richt zich op een frisse, lichte en elegante keuken. Daarom worden voornamelijk producten uit de eigen moestuin en kruidentuin en van lokale leveranciers gebruikt. Het moderne restaurant verhoogt het culinair genot dankzij een open keuken en in de zomer kunnen gasten genieten van de lekkernijen op het terras met uitzicht op het meer.

De bistro LOF vervolledigt het culinaire aanbod met kleine lekkernijen voor lunch en diner in een stijlvolle, ongedwongen sfeer.

Anita Bos van Hotel Parc Broekhuizen (voordien ook jarenlang aan het hoofd van het Amstelhotel in Amsterdam) meldde dat zij oprecht blij is deel te mogen uitmaken van Romantik Hotels & Restaurants en dat het een uitstekend gevoel geeft om voortaan tot een sterke, professionele en ambitieuze familie te behoren, een talentvol samenwerkingsverband, gericht op persoonlijke service en hoge kwaliteit. Zij kijkt er reikhalzend naar uit om in de toekomst nog meer Europese gasten te mogen verwelkomen op ons prachtige culinaire landgoed en heeft er alle vertrouwen in dat Romantik Hotels ons hierin zal blijven ondersteunen.”

Anita Bos

Ook Govert Janzen (lid van de raad van toezicht en hotelier Romantik Hotel Mondragon in Zierikzee is optimistisch over de toekomst: “Het feit dat Anita Bos besloot zich aan te sluiten bij Romantik Hotels & Restaurants is een nieuwe bevestiging van de waarde van het handelsmerk van onze unieke horecaorganisatie. Nadat het Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum vorig jaar bij de familie kwam, is nu het Romantik Hotel Parc Broekhuizen de jongste telg van het stel. Het bewijst dat het concept van Romantik Hotels & Restaurants aan belang blijft winnen in de Benelux. Onze marketing- en verkoopstrategie zit duidelijk in een stroomversnelling, wat er alleen maar toe leidt dat de merkwaarde nog aantrekkelijker wordt voor geselecteerde hoteliers.”

Romantik Hotels in België

Zoals ruimschoots bekend is Romantik Hotels & Restaurants ook fraai vertegenwoordigd in België. Met niet minder dan 7 aantrekkelijk en riant gelegen hotels/B&B’s is het aanbod op Belgische bodem dan ook niet te versmaden.

We zetten een aantal troeven van Romantik Hotels in België, die stuk voor stuk voor authentieke ervaringen, warme gastvrijheid en culinaire hoogstandjes zorgen, hierna even op een rijtje.

In ’t Fraeyhuis in Brugge, magistraal gelegen in de schaduw van het historische Minnewater, is het subliem eten in de romantische tuin. Nog in het Venetië van het Noorden is De Orangerie aan de Brugse reien eveneens een topper.

De villawijk ‘De Concessie’ in badplaats De Haan kan prat gaan op een hele resem pareltjes. Twee ervan, nl. Manoir Carpe Diem en B&B Het Zonnehuis maken al jaren succesvol deel uit van het premium netwerk Romantik Hotels & Restaurants.

La Feuille d’Or in Dilsen beschikt over 5 mooie kamers en biedt een uitstekende keuken aan, met als basis een waaier van hoogstaande regionale producten.

In hartje Gent pronkt The Verhaegen terecht als een op en top historische B&B.

Le Val d’Amblève, aantrekkelijk gelegen in een oase van rust in het onvolprezen Stavelot  wordt dan weer de hemel in geprezen vanwege de succulente keuken.

Het merk Romantik

Authenticiteit, warme gastvrijheid en historische achtergrond karakteriseren de bijna 200 Romantik Hotels & Restaurants in tien Europese landen – van unieke wellness bedrijven tot de luxueuze hotels van “Pearls by Romantik”. Het merk wordt tot een compleet gemaakt met een reeks geselecteerde chalets, exclusieve B&B’s en huizen in levendige grote steden. Romantik gastheren en -vrouwen verwelkomen reizigers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Italië, Portugal, Noorwegen, Slovenië en Spanje. Via een partnership met “Les Collectioneurs” in Frankrijk, “Secret Retreats” in Azië en de “Gondwana Collection”in Namibië, biedt Romantik een eerste klas netwerk van 500 speciale logiesadressen. Uitstekende restaurants en op regionale waarden geënte logiesaccommodatie verenigen de op persoonlijke wijze geleide hotels tot een exclusief geheel voor gasten met de hoogste eisen.  De hoteliers treden gezamenlijk op onder het sterke Romantik brand, dat in 2022 het vijftigjarige jubileum mocht vieren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*