Twee nieuwe vijfsterrenhotels in Brussel

Brussel kijkt na de sluiting van hotel Metropole vol hoop uit naar de opening van twee nieuwe vijfsterrenhotels: Le Juliana op het Martelarenplein en Astoria in de Koningsstraat.

Le Juliana opent in september 2020

Met Le Juliana krijgt Brussel er een vijfsterrenhotel bij, en dat al in september als de werken verlopen zoals gepland. Dat zegt zakenman Eric Cléton aan Le Dernière Heure. Eric Cléton is een Belgisch-Franse zakenman, die zich opwerpt als ‘redder’ van een van de leegstaande gebouwen op het eerder doodse Martelarenplein. Cléton bouwt er aan een vijfsterrenhotel onder de vlag van het Parijse Juliana-hotel. Al heeft hij altijd van ondernemen gehouden en wil hij graag ook nog panden in Londen opkopen – de man investeert tegenwoordig vooral om iets na te laten aan zijn kinderen, getuigt hij in La Dernière Heure. Als de huidige bouwwerken vlotten, zou het hotel openen in september. Daarmee wordt Hotel Juliana het tiende vijfsterrenhotel in Brussel.

Hotel Astoria heropent in 2022

Ook het einde van de verbouwingen in het legendarische hotel Astoria in de Koningstraat – dat sedert 2000 een beschermd monument is – komt in zicht. Vanaf juli kunnen de werken hervatten, en de opening is voorzien voor 2022 volgens de Brusselse architect Francis Metzger. Een specifieke datum is er nog niet. Het hotel heeft de afgelopen jaren al veel meegemaakt. In 2007 kocht de groep van de Saoudische sjeik Mohammed Youssef El-Khereij het hotel, maar die maakte de renovatiewerken niet af waaran de groep begonnen was. Sinds 2016 is het hotel in handen van Corinthia Hotels. Na de renovatie zal het hotel 129 kamers rijk zijn. Daarvan worden dertig suites met terras voorzien en komt er een presidentiële suite van 270 vierkante meter. Daarbovenop komt er een balzaal, een restaurant, een bar, een welnesscomplex en winkels met Belgische specialiteiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*