La Butte aux Bois blaast 100 kaarsjes uit

Het iconische hoteldomein Butte Aux Bois in Lanaken mag zich in 2024 een eeuweling noemen. Het 100-jarige bestaan gaat gepaard met allerlei festiviteiten, arrangementen en acties. Een deel van de opbrengst zal geschonken worden aan de Make-A-Wish Foundation.

De geschiedenis van het domein van het 5-sterren superior hotel gaat terug naar het jaar 1924, toen het als adellijk buitenverblijf van Ridder Lagasse De Locht werd gebouwd. Eind jaren ’80 werd het pand getransformeerd tot een hotel. Door de jaren heen heeft het landgoed een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Vandaag is La Butte Aux Bois uitgegroeid tot een prachtig domein met 60 weelderige hotelkamers, verdeeld over het Manoir, de Villa en La Foret.

Alles staat dit jaar in het teken van het 100-jarige bestaan. Er komt op social media een actie, waarmee je prijzen kan winnen gaande van een jubileumbrunch tot een rit op het circuit van Zolder. Verder wordt er in het torengebouw een suite gebouwd en zouden er plannen zijn voor een nieuwe vleugel.  

Gastronomie

La Butte aux Bois is natuurlijk ook bekend omwille van de gastronomie. Gasten hebben de keuze uit het tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen, met de gelijknamige chef die permanent op zoek is naar perfectie. In de eigentijdse brasserie Bistrot Le Ciel worden gasten verrast door een toegankelijke Frans-Belgische keuken met wereldwijde invloeden. In Bar Papillion kan je terecht voor een frisse cocktail.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*