Uitbating van The Fourth (Leuven) komt in handen van Martin’s Hotels

Martin’s Hotels gaat de uitbating van Hotel The Fourth op de Leuvense Grote Markt in handen nemen. Momenteel wordt het hotel gerenoveerd. Wellicht gaat het hotel tijdens de zomer opnieuw open.

The Fourth is een historisch gotisch gebouw dat dateert van 1480 en werd afgebroken in 1818. Kort na de eerste wereldoorlog werd het pand opnieuw volgens oude plannen herbouwd. Het gebouw herbergde onder meer lokale gilden, een schouwburg en deed een tijdje dienst als lokale zetel van de Nationale Bank. Twee decennia geleden kocht de Leuvense ondernemer Jan Callewaert het gebouw voor 6.4 miljoen euro.  Na een grondige renovatie opende The Fourth in 2016 als luxehotel en restaurant.  

De bezieler overleed eind 2022. De familie van Jan Callewaert gaf te kennen het hotel te willen overlaten. Vandaag is bekend dat The Fourth in handen komt van Martin’s Hotels. Het gaat hier wel enkel om de uitbating. Het gebouw blijft eigendom van de familie Callewaert.

Nieuwe naam?

De naam The Fourth verwees naar het vierde leven dat het pand kreeg na de renovatie van Jan Callewaert. Of die naam bewaard blijft, is nog niet duidelijk. De dertien hotels van de groep beginnen allemaal met Martin’s in de hotelnaam. Zo luistert het andere hotel in Leuven naar de naam Martin’s Kloosterhotel. Het gaat allemaal om hotels die gevestigd zijn in panden met historische waarde.

De laatste keer dat The Fourth veelvuldig in het nieuws kwam, was eind 2019 toen de Sultan van Oman er te gast was, terwijl hij een medische behandeling onderging in Gasthuisberg. De Sultan huurde toen gans het hotel af voor twee maanden, maar verbleef er uiteindelijk maar één week.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*