De MICHELIN sleutel, een nieuwe onderscheiding van de MICHELIN Gids voor hotels

De Michelingids zal vanaf 2024 een aparte onderscheiding invoeren om hotels te quoteren. Dat heeft directeur Gwendal Poullennec op donderdag 5 oktober aangekondigd. De hotelselectie van Michelin gaat dus meer lijken op het systeem dat traditioneel voor restaurants wordt gebruikt. Een belangrijk onderscheid: Michelin zal aan de hotels geen sterren, maar wel sleutels uitdelen. De sleutels zullen qua vormgeving wel aan de bekende Michelinsterren doen denken.

De teams van de MICHELIN Gids hebben meer dan 5.000 hotels en logies over de hele wereld geselecteerd. Om etablissementen die uitzonderlijke hotel- en reiservaringen aanbieden in de kijker te zetten, onthult de MICHELIN Gids de MICHELIN sleutel, een speciale onderscheiding die in 2024 zal worden geïntroduceerd.

De teams van de MICHELIN Gids hebben hun selectie van hotels na vier jaar werken herzien. Net als bij restaurants streeft de MICHELIN Gids ernaar onafhankelijke aanbevelingen te leveren voor etablissementen die ware bestemmingen zijn. De Gids stelt hiermee zijn expertise ten dienste van reizigers in hun zoektocht naar gepersonaliseerde ervaringen. Als antwoord op de hyperstandaardisering van hedendaagse logies (qua design, inrichting, attenties op de kamer, enz.), willen wij de emoties van gasten opwekken door hen te leiden naar bijzondere bedrijven die op alle gebieden uitblinken: architectuur, professionele knowhow en de bevestiging van een unieke persoonlijkheid.

De nieuwe selectie van de MICHELIN Gids beveelt meer dan 5.000 bijzondere hotels aan in 120 landen, met een breed scala aan prijzen en stijlen. De selectie is gebaseerd op vijf criteria:
1. Een bestemming op zich: het hotel draagt bij aan de lokale ervaring ;
2. Uitmuntendheid op vlak van architectuur en interieurontwerp ;
3. Kwaliteit en consistentie van service, comfort en onderhoud ;
4. Eigenheid die de persoonlijkheid en unieke karakter van het etablissement weerspiegelt ;
5. Coherentie tussen de kwaliteit van de ervaring en de betaalde prijs.

Voor deze nieuwe selectie hebben de teams van de MICHELIN Gids gekozen om etablissementen uit te lichten die de kunst van gastvrijheid op het hoogste niveau plaatsen en bijdragen aan het creëren van unieke ervaringen.

“De MICHELIN Sleutel is een duidelijke en betrouwbare indicatie voor reizigers. Net zoals de MICHELIN sterren restaurants onderscheiden die op de top van hun kunnen zijn, zal de MICHELIN sleutel de meest uitzonderlijke hotels over de hele wereld belonen. Deze onderscheiding erkent ook het teamwerk van toegewijde en gepassioneerde hotelprofessionals,” aldus Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen.

Uit deze selectie zal elk jaar de MICHELIN sleutel worden toegekend aan uitzonderlijke etablissementen die worden geleid door teams met een unieke expertise. De MICHELIN sleutel wordt toegekend na een of meerdere verblijven die anoniem worden uitgevoerd door de selectieteams van de MICHELIN Gids.

De teams van de MICHELIN Gids zijn momenteel bezig met hun selectie en zullen het eerste palmares van de MICHELIN sleutel onthullen in de eerste helft van 2024.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*