Thon Hotels Brussel: mobiliteit rijmt met duurzaamheid Brussel

Thon Hotels, een gevestigde waarde in de Brusselse hotelsector, versterkt zijn engagement voor duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en mobiliteit. Om te bouwen aan een groenere en ethisch verantwoorde toekomst, lanceert Thon Hotels een reeks groene initiatieven die van gastvrijheid een daad van milieuverantwoordelijkheid maken.

Mobiliteit

Thon Hotels Brussels moedigt duurzame mobiliteit aan door 91 parkeerplaatsen voor elektrische wagens aan te bieden, 6 fietsenstallingen met oplaadpunten, èn door strategisch gelegen te zijn in de buurt van metro-, bus- en treinstations. De hotelketen voorziet ook Villo! kaarten voor stadsfietsen.

Bewustzijn en sociale betrokkenheid

De Thon hotelketen is zeer verheugd haar partnerschip met het Green Key programma voort te zetten met drie van haar vestigingen (Thon Hotel EU, Stanhope Hotel Brussels en Thon Hotel Bristol Stephanie). De keten is er ook de trotse bezitter van het Ecodynamic Company certificaat. Als gast van deze hotels kun je zelfs je verblijf 100% betalen met digitale Ecocheques.

Elk jaar opnieuw worden er een reeks liefdadigheidsinitiatieven uitgewerkt. Gebruikte kledij, beddengoed, toiletartikelen en meubels worden aan sociale instellingen geschonken zoals bv. het Rode Kruis. Daarnaast organiseren Thon Hotel EU en Thon Hotel Bristol Stephanie vier bloeddonatiedagen per jaar, het resultaat hiervan zijn nu al 799 bloeddonoren in 2022 en 2023.

Thon Hotel Brussels biedt hun gasten de kans om hun bewustzijn en sociale betrokkenheid tijdens hun verblijf te laten blijken door bv. hun kamer niet schoon te laten maken. Ze ontvangen hiervoor een waardebon van €5 die ze kunnen schenken aan een drietal goede doelen of ze kunnen deze bon gebruiken in de bar van het hotel.

Duurzame voeding

Thon Hotels Brussels neemt het duurzame verhaal ook mee naar de keuken. Hun aanpak is gebaseerd op drie pijlers: lokaal, duurzaam en eerlijk. Ze geven de voorkeur aan Belgische producten en gaan zelfs zo ver dat ze hun eigen bier brouwen, nl. het Thonner’ke Triple Blonde, bier met 100% Belgische hop dat op een paar kilometer van Brussel gebrouwen en gebottld wordt, of neem nu de ‘T gin’, een eigen gin die gedistilleerd wordt in Antwerpen. Het menu van het restaurant is gebaseerd op lokale, seizoensgebonden ingrediënten, waaronder Belgische zuivelproducten en chocolade. Ze ondersteunen ook de biologische week.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is eveneens een belangrijk aandachtspunt voor Thon Hotels Brussels. Vier van hun hotels hebben eigen kruidenbakken, drie hebben insectenhotels en twee hebben een daktuin voor het kweken van groenten en fruit. Thon Hotel EU onderscheidt zich als een van de meest duurzame hotels in Brussel, met zijn privé stadsdakkwekerij èn zijn bijenkorven, die in acht jaar zowaar 472 kg honing hebben geproduceerd.

Afvalvermindering en hergebruik

Thon Hotels Brussels zet zich ook in om afval te verminderen door het ‘Too Good To Go’-ontbijt aan te bieden. Ze hebben milieuvriendelijke oplossingen ingevoerd, zoals selectief sorteren in de kamers, het gebruik van hervulbare dispensers voor verzorgingsproducten, ecologische schoonmaakproducten en het afschaffen van plastic bekers in de badkamers van de gasten.

Water- en energiebeheer

Thon Hotels Brussels zet hard in op zonne-energie en beschikt over zo’n 535 zonnepanelen en wil hiermee 630t CO²/jaar besparen. Daarnaast hebben ze het waterverbruik verminderd door waterbesparende filters op alle kranen te plaatsen. Thon Hotels Brussels maakt een belangrijk verschil in de hotelindustrie door verantwoordelijke en duurzame praktijken aan te wenden voor een groenere toekomst. Milieubewuste reizigers worden uitgenodigd om hun missie te steunen door te kiezen voor een verblijf in een van hun hotels. Elk jaar worden er verbeteringen aangebracht in het water- en energiebeheer en in de duurzaamheid van de infrastructuur. Het doel van de hotelketen is om tegen 2050 een zero-uitstoot te bereiken.

Wat & wie zijn de Thon Hotels

Thon Hotels is een Noorse hotelketen die bekend staat om zijn inzet voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. De keten, met een sterke aanwezigheid in Brussel, biedt gastvrijheid van hoge kwaliteit en werkt tegelijkertijd aan een betere toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*