Gents grootste hotel staat aan de Dampoort

Net voor de zomer opende Hospitality House het splinternieuwe Adagio Access appartementenhotel. Dit nieuwe hotel vormt een aanvulling op het Ibis Budget hotel ernaast, dat sinds 2018 de deuren heeft geopend. Met meer dan 281 kamers is dit momenteel het grootste hotel van Gent.

De omgeving van de Gentse Dampoort is voor automobilisten en sommige andere weggebruikers een van de meest frustrerende verkeersknooppunten in Oost-Vlaanderen. De buurt rond de zwaaikom is ook niet de meest aantrekkelijke voor alledaagse shoppers of toeristen. En toch, voor wie verder kijkt, zijn er culinaire of markante ontdekkingen te maken.

Het treinstation is veel dichter bij het6 aanslagen centrum gelegen dan Gent Sint-Pieters, en de buurt vormt een knooppunt voor het openbaar vervoer en de poort naar de Gentse haven en industriezone. Ook vanuit het stadsbestuur wordt er veel geïnvesteerd in de buurt, die hierdoor een tweede adem krijgt. Meer dan genoeg redenen om op deze plaats aan hoteluitbreiding te doen.

Met 281 hotelkamers beheert Hospitality House het zonder meer grootste hotel van de stad. Maar in alle opzichten is dit nieuwe hotel een uniek concept dat noch op het gebied van omvang noch op het gebied van algemene housekeeping zijn gelijke kent in de regio. Het Ibis Budget hotel breidde uit in kameraanbod, terwijl Adagio Access nu studio’s verhuurt, ook voor een langer verblijf. Ook wie niet in het hotel verblijft, kan er terecht voor een koffie op het terras of een maaltijd in een van de twee restaurants. Om nog maar te zwijgen van de ruime ondergrondse parking met meer dan 100 plaatsen en de goed voorziene co-work ruimtes.

Hospitality House, een team van toptalent.

Nadat hij zijn studie hotelmanagement had afgerond, startte ondernemer en horecavisionair Viktor De Maertelaere Hospitality House op in franchising met Ibis Budget (Accor). De persoonlijke betrokkenheid van De Maertelaere zorgde voor een verantwoorde en snelle activa behandeling.

De keuze voor financieel directeur viel al snel op Jo Lootens. Met eerdere bewezen ervaring in M&A, banking and corporate finance, vormde dit team een perfecte match. Het succesvolle recept om alle onderhandelingen bij Hospitality House te leiden, omvatte een innovatieve denkwijze buiten de traditionele kaders, waarbij sterk gefocust wordt op alle stakeholders en hun individuele belangen.

Voor de leiding over de operationele werking van Hospitality House viel de keuze op Kevin Martens. Dit uniek profiel begon ooit als barman in een hotel en klom gradueel op naar een senior management functie binnen de Accor Group. Vóór zijn huidige functie was hij de leidinggevende van twee grote hotels (met meer dan 300 kamers) in het centrum van Brussel. Door aansluiting bij Hospitality House kreeg Martens de kans om nieuwe ideeën te realiseren op basis van zijn gezonde ondernemersdrift.

Breder gezien vormen de tientallen werknemers onder Hospitality House een uiterst divers team waarbij elk lid respect en verantwoordelijkheid krijgt. De open structuur en nadruk op een goede ‘culture fit’ zorgen voor een positieve sfeer op de werknemers, waardoor bezoekers op de best mogelijke ontvangst kunnen rekenen. “We zijn er enorm trots op dat we een jonge en ambitieuze hotelgroep zijn, gedreven door een positieve en innovatieve geest die gevoed wordt door de energie van ons dynamische team”, zegt De Maertelaere vol trots.

Ibis Budget + Adagio Access + Take In: een toegankelijke combo voor iedereen.

Door de uitbreiding van Hospitality House werd het reeds bestaande Ibis Budget hotel in 2018 uitgebreid met 64 extra kamers. Vandaag is daar Adagio Access bijgekomen, een aansluitend hotel met 98 studio’s die allemaal een eigen keukentje met kookvuur, koelkast en magnetron hebben naast de standaard hotelvoorzieningen. Elke studio is geschikt voor twee tot zes personen, waarvan enkele speciaal zijn ontworpen voor rolstoelgebruikers.

“We richten ons vooral op toeristen en zakenlui”, zegt Kevin Martens. “Door onze locatie trekken we ook specifiek werknemers aan van havenbedrijven. Verblijven van langer dan een maand zijn geen probleem, dan zorgen we voor aangepaste housekeeping.” Hoewel de uitstraling er alles van weg heeft, wil Hospitality House het woord luxehotel niet in de mond nemen. “Adagio Access is een comfortabele bestemming voor zowel zakenreizigers als gezinnen en iedereen die op zoek is naar meer dan alleen accommodatie. Het is een gastvrij huis op een locatie die ongelooflijk toegankelijk is”, vertelt De Maertelaere.

Hoewel beide hotels zich qua prijs in het economy segment bevinden, biedt Adagio Access de service van een comfortabel hotel, mét de vrijheid van een eigen studio. Iedereen komt samen in het gelijkvloerse Take In gedeelte, dat meer biedt dan alleen enkel de lobby en het ontbijt. Met vier vergaderzalen en twee boardrooms is het een ideale plek voor diverse zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast is er een uitgebreid restaurant en een pizzeria. In het totaalconcept van Hospitality House wordt dus geen onderscheid gemaakt in gastvrijheid tussen klanten van Ibis Budget, Adagio Access en externe gasten, wat een voorbeeld is voor andere hoteluitbaters.

Viktor De Maertelaere benadrukt: “We willen deel uitmaken van de buurt door een gastvrije ruimte te creëren waar iedereen – niet alleen hotelgasten – zich thuis kunnen voelen. Dit is een plek waar zowel de lokale bevolking als toeristen van kunnen genieten.”


 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*