Thermae Palace krijgt ook residentiële invulling

Na de aankondiging in mei dit jaar dat er aan de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) werd gevraagd om binnen de zes maanden een stappenplan uit te werken om de toekomst van het Thermae Palace hotel annex de Koninklijke Gaanderijen te verzekeren, is het resultaat eindelijk bekend.

Oostendenaar Mark Vanmoerkerke  die reeds in november 2013 de uitbating van het Thermae Palace ovenam van de familie Desimpel, mag met zijn vennootschap Restotel in het Thermae Palace naast de hotelfunctie ook ruimte maken voor private flats. De stad Oostende en de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) engageren zich om tegen 2024 in te staan voor de algehele renovatie van het iconische hotel en de koninklijke gaanderijen. Een mooi voorbeeld van PPS, privaat-publieke samenwerking.

Restotel

Restotel zal overeenkomstig eerder gemaakte afspraken instaan voor de exploitatie (uitbating zeg maar). Restotel, de stad Oostende en PMV zullen nu samen een projectvennootschap oprichten om de renovatie en exploitatie van het complex mogelijk te maken. Vanmoerkerke stelde al in oktober 2017 voor de renovatie van 70 miljoen euro te financieren door een deel van de site een residentiële invulling te geven. Toen wilde hij ook het hotel kopen, maar in oktober 2018 kwam het bericht dat Stad en Gewest dan toch het hotel niet zouden verkopen. Stad Oostende en haar burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) volgen nu het pad van PPS, met daarin dus ook de residentiële functie, terwijl ook PMV stelt dat de financiering via residentiële verkaveling de enige haalbare kaart is. De familie Vanmoerkerke behoudt de exploitatie tot 2036. Wie eigenaar wordt van de site na de renovatie is nog niet duidelijk.

Het dossier over Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen was jarenlang onder het vorige bewind van Johan Vande Lanotte (sp.a) in het slop blijven zitten. Bart Tommelein had bij aanvang van zijn legislatuur beloofd van dit dossier prioriteit te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*