Nieuwe Michelin-award voor uitmuntend gastheerschap

Om gastheerschap in de spotlight te zetten, heeft Michelin samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een nieuwe award in het leven geroepen voor de Nederlandse gastvrijheidsbranche: de award voor uitmuntend gastheerschap, officieel de ‘2020 Michelin Netherlands Service Award’.

Niet alleen het bord

Al van in 1926 reikt Michelin sterrensterren uit die de kwaliteit belonen van de keuken. Vanaf dat moment gingen inspecteurs op pad om de beste restaurants te ontdekken en selecteren. Sinds 1931 hanteert Michelin een driesterrensysteem voor de gastronomische kwaliteit van een restaurant. Daarnaast worden bestekjes gehanteerd voor de comfortcategorieën, oplopend van één bestekje (vrij gerieflijk), naar vijf bestekjes (zeer luxueus). Maar over de gastvrijheid werd tot nu toe gezwegen. Daarom is het extra bijzonder dat Michelin met deze award de aandacht legt op professionals met passie, die gasten een onvergetelijke gastronomische ervaring bieden.

Ambassadeur van het vak

De award gaat naar de gastheer/gastvrouw die met ontzettend veel passie en enthousiasme zijn/haar team weet te motiveren om een unieke gastvrijheidsbeleving te creëren voor gasten. Als ambassadeur van het vak levert dé gastheer/gastvrouw van het jaar zowel een uitzonderlijke bijdrage aan een bijzondere ervaring voor gasten, als aan een inspirerend ondernemersklimaat. KHN is blij met deze nieuwe award en wil de winnaar positioneren als rolmodel voor de huidige en toekomstige lichting horecaondernemers. Dit is dan ook een uitgelezen kans om te laten zien hoe mooi het vak van gastheer/gastvrouw is en hoe gastvrijheid het verschil kan maken in het creëren van een bijzondere ervaring voor gasten.

Uitreiking

De Nederlandse gidspresentatie van Michelin 2020 vindt op maandag 13 januari 2020 plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De uitreiking van de sterren valt komend jaar samen met de eerste dag van de horecavakbeurs Horecava. Niet op de vakbeurs zelf dus maar een eind verderop wat het vooral voor de Nederlandse media niet makkelijker zal op maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*