Ruby Hotels kondigt vierde hotel in Londen aan

CEO en oprichter Michael Struck van de in München residerende hotelgroep Ruby Hotels kondigt plannen aan voor een vierde hotel in het Verenigd Koninkrijk. Het 169 kamers tellende hotel zal begin 2024 openen en brengt Ruby’s befaamde ‘Lean Luxury’ naar Southwark, gelegen in het hart van Londen.

Het nieuwe Ruby Hotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het beroemde Tate Modern, de Southbank en Borough Market, terwijl de nabijheid van het metrostation Southward voor uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer zorgt. Nog eens vier treinstations liggen op niet meer dan tien minuten lopen van het hotel, waaronder Waterloo Station gelegen zeer nabij het zusterhotel Ruby Lucy.

Hotel #4

Het hotel zal onderdeel uitmaken van een nieuw te bouwen openbare ruimte ‘Friars Yard’. De entree van het hotel komt direct uit op de binnenplaats van het complex en zal hiermee een oase van rust bieden voor hotelgasten, bewoners en passanten midden in het drukke Londen. Het nieuwe Ruby Hotel omvat 169 kamers variërend in grootte van gezellige ‘Nest’ kamers (14-15 m²) tot ruime ‘Loft’ kamers (21-23 m²), heeft zeven verdiepingen en een ruime en stijlvolle 24-uurs bar, café en lounge op de begane grond. Alle kamers zijn voorzien van Ruby Hotels’ door slaapwetenschappers goedgekeurde formule voor een ongestoorde nachtrust, met volledige geluidsisolatie, verduisteringsgordijnen, hoogwaardig linnengoed en extra lange en brede op maat gemaakte matrassen.

Het is de vierde keer dat Ruby erin slaagt een hotelproject te verwerven in de Britse hoofdstad, één van de meest concurrerende vastgoedmarkten ter wereld. Na de succesvolle opening van Ruby Lucy op de South Bank begin 2020, Ruby Zoe dat begin 2023 in Notting Hill zal openen en Ruby Stella dat in 2023 naar Clerkenwell komt, brengt het vierde project – waarvan de naam in een later stadium bekend wordt gemaakt – de totale capaciteit van Ruby Hotels op 571 hotelkamers in Londen.

Endurance Land

De projectontwikkelaar van het nieuwe hotel is Endurance Land met Angelo Gordon als investeringspartner. Endurance Land – geadviseerd door Jones Lang LaSalle – realiseert een multifunctioneel complex op 160 Blackfriars Road met een ruimte voor kantoren, winkels en de openbaar toegankelijke ‘Friard Yard’ binnenplaats. Een team van Taylor Wessing LLT onder leiding van Michael Helfgott adviseerde Ruby bij alle juridische aspecten van de huurovereenkomst.

Jonathan Fletcher, CEO van Endurance Land: “We zijn verheugd met Ruby Hotels een huurovereenkomst te hebben ondertekend voor 160 Blackfriars Road en kijken ernaar uit om ze begin 2024 in het gebouw te verwelkomen. Ruby’s ‘Lean Luxury’ merk is een perfecte match voor de veelzijdige ontwikkeling op deze locatie.”

Greg Childs, Executive Vice President van de Hotel Development Advisory Group, EMEA, JLL, voegt hieraan toe: “Wij zijn verheugd Endurance Land en Angelo Gordon te kunnen hebben ondersteunen bij hun zoektocht naar een hotelexploitant en bij het selecteren van Ruby Hotels voor dit uitdagende project. De vooruitzichten op de lange termijn van de Londense hotelsector liggen ten grondslag aan de aanhoudende activiteit die we nu op de markt zien en het onderscheidende vermogen van Ruby is zeer geschikt voor deze ontwikkeling.”

Ruby’s Lean Luxury

Net als alle andere hotels van de groep zal het nieuwe hotel in Londen de ‘Lean Luxury’-filosofie van Ruby volgen: een toplocatie, een hoogwaardige inrichting en een uitstekend design. Dit alles wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs door het overbodige te elimineren en te focussen op het essentiële.

“De huidige uitdagingen en toekomstperspectieven van de sector hebben onze ‘Lean Luxury’-aanpak bevestigd. We maken een luxueuze en unieke hotelervaring betaalbaar voor onze gasten en combineren dit met een kostenstructuur, die slanker en adaptiever is dan gewoonlijk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het risico voor onze vastgoedpartners vermindert,” aldus Michael Struck, CEO en oprichter van Ruby Hotels. “Onze strategie werkt omdat we onze luxe op een relatief klein oppervlak inpassen. We plannen en bouwen meer modulair; we centraliseren meer en we automatiseren consequent de systemen achter de schermen.”

Over Ruby Hotels

De in München gevestigde Ruby Group, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, is met zijn Lean Luxury-filosofie baanbrekend binnen de hotelbranche. Door een slanke organisatiestructuur en met concentratie op de essentie weet Ruby een eigentijdse, betaalbare vorm van luxe te creëren voor moderne, kosten- en stijlbewuste klanten.

De groep werd opgericht in 2013 en exploiteert momenteel acht Ruby Hotels, met achttien extra hotels in aanbouw of in de planningsfase van de bouw. Met de Ruby Asia joint venture, opgericht in 2018, breidt Ruby zich uit naar Azië met te openen hotels Shanghai en Zhuhai. Daarnaast biedt Ruby in München, Düsseldorf en Hamburg Ruby Workspaces aan: perfect uitgeruste werkruimtes en een creatieve ambiance met toegang tot een inspirerende kantoorgemeenschap. Financieel sterke partners ondersteunen de uitbreidingen van Ruby. ECE Group; de Oostenrijkse Soravia Group; Franger Investement, een Duits familiebedrijf; Ocean Link, een private-equityfonds; Michael Hehn, ondernemer en Michael Struck houden gezamenlijk de aandelen van de onderneming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*