Campanile hotels start samenwerking met Too Good To Go

De hotels van Campanile in Nederland en België gaan samen met de succesvolle anti-verspillingsapp Too Good To Go actief de strijd aan tegen voedselverspilling. Maaltijden die aan het eind van de dag in de hotels over dreigen te blijven, worden vanaf nu verpakt in zogeheten Magic Boxen. Door de samenwerking zorgen de Campanile hotels er samen voor dat deze producten alsnog op een bord terechtkomen in plaats van in de vuilnisbak. Campanile start in eerste instantie met hoofdgerechten, maar zodra het ontbijtbuffet weer open mag kunnen klanten ook de Magic Box met overgebleven producten van het ontbijt aanschaffen.

Magic Box
Met de gratis Too Good To Go-app kunnen consumenten deze speciale Campanile Magic Box aanschaffen voor een vaste, lage prijs van € 6,75 (en €3,95 voor het ontbijt). De Magic Boxen kunnen vanaf een bepaald tijdstip worden opgehaald in de hotels. Wat je precies ontvangt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam Magic Box zegt het al: ieder pakketje is een verrassing!

Voedselverspilling in Nederland
Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Voedselverspilling zorgt in totaal voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. De hotels van Campanile komen in actie tegen deze schrikbarende cijfers en zetten samen met Too Good To Go een mooie stap richting een verspillingsvrije toekomst voor de hotels.

Campanile en duurzaamheid
Too Good To Go zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die goed aansluit bij de doelstellingen van Louvre Hotels Group, eigenaar van Campanile Hotels. Benoit Mosteau, Directeur Operations Benelux bij Louvre Hotels Group: “We werken voortdurend aan duurzaamheid binnen onze hotels zoals het reduceren van plastic en het scheiden van afval. Door het verkopen van overtollige maaltijden tegen een aantrekkelijke prijs, brengen wij onze voedselverspilling aanzienlijk terug. De samenwerking met Too Good To Go past daardoor perfect in onze visie“. De Magic Boxen zijn verkrijgbaar bij alle Campanile hotels in Nederland. Bovendien kunnen consumenten ook in België terecht bij onze Campanile hotels in Brussel en Gent en bij Tulip Inn Antwerpen.

Over Too Good To Go
Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Altijd op een leuke en laagdrempelige manier. Via de app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Op die manier zijn in Nederland al 6 miljoen maaltijden gered van de verspilling. In Nederland heeft de app meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. Als Certified B Corporation zet Too Good To Go zich naast de app ook op verschillende plekken in de maatschappij in om impact te maken. Of het nu gaat om huishoudens, scholen, bedrijven of de politiek. Too Good To Go wil heel Nederland inspireren en motiveren om in actie te komen tegen voedselverspilling. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Over Louvre Hotels Group         
Louvre Hotels Group is een belangrijke speler in de wereldwijde hotel-industrie, met nu meer dan 1.500 hotels in 54 landen. Het hotelaanbod varieert van 1 ster tot 5 sterren. De keten bestaat uit de merken Première Classe, Campanile, Kyriad & Kyriad Direct, Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip. De groep heeft ook een distributie-overeenkomst met de groep Barrière. Louvre Hotels Group is een dochteronderneming van Jin Jiang International Holdings Co, Ltd., de op één na grootste hotelgroep ter wereld. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Campanile, Première Classe, Golden Tulip en Tulip Inn. Zie voor meer informatie www.campanile.com of www.louvre-hotels.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*