Hotel b’mine, Frankfurt – Zorgeloos overnachten met zicht op z’n bolide

Veiligheid is een item dat met de jaren almaar belangrijker wordt. Ook wat betreft de auto, die nu eenmaal deel uitmaakt van het comfort en het kapitaal van de eigenaar. Hoeveel keer is er al niet een kras of deuk op de carrosserie bijgekomen in een parkeergarage? Of erger: hoe beschermd zijn op straat geparkeerde auto’s tegen vandalisme en diefstal? Vooral ’s nachts zijn de risico’s groter in verstedelijkte gebieden. Hotel b’mine in Frankfurt – en vanaf 2023 ook in Düsseldorf – heeft de oplossing gevonden voor de reiziger: een privé-ruimte voor de auto pal naast de slaapkamer van de chauffeur!

Het hotel opende eind maart 2022 de deuren. Het bevindt zich op 1 km. van Frankfurt Airport – ofte Fraport – in het nieuw kwartier Gateway Gardens. De architectuur ervan oogt futuristisch. In het verleden, d.w.z. tot 2004, was hier een Amerikaanse luchtmachtbasis gevestigd.

Het nieuw gebouw is 12 verdiepingen hoog. De hoogste etage, niet onlogisch The Roof genaamd, omvat onder meer restaurant, bar en lounge annex ruime terrassen. Ook niet-hotelgasten mogen er zich duidelijk door aangesproken voelen. Dat geldt net zo goed voor de 12 event rooms waarmee hotel b’mine de MICE-sector in de armen wil sluiten. Zelfde verhaal voor de adepten van wellness en fitness, want hen staan over ruim 230 m2 oppervlakte de meest diverse facilteiten te wachten.

CarLofts

De ondergrondse parkeergarage van het hotel is uitgerust met 12 elektrische oplaadpalen. Daarenboven – en nu komt het ongewone – zijn er van de 241 kamers in totaal 41 (40 +1 Sky Suite) ingericht met een CarLoft. Via een CarLift, een vernuftig stukje technologie, worden de auto’s opgetild tot vlak naast de slaapkamer – de tussenmuur is van glas – van hun bestuurder. Deze laatste hoeft voor deze hele operatie zelfs niet eens langs de check-in te passeren. Alles kan 24/24 geregeld worden via de app van het hotel.

Elektrische auto’s kunnen op de loft op hun beurt in de stekker gestoken worden. Het spreekt bijna voor zich dat auto’s die op klassieke brandstoffen rijden, hier even welkom zijn. Het hoeven zelfs niet noodzakelijk auto’s te zijn, er werden op deze wijze ook al heel wat moto’s geparkeerd. Ter attentie van wie in een grotere kar (4×4, lichte vrachtwagen, enz.) rijdt: de oppervlakte van zo’n CarLoft bedraagt 5,57 op 2,50 m, de hoogte 2 m.

Quanta costa zo’n gepersonaliseerd autoverblijf? Het is heel makkelijk te becijferen hoeveel extra er dient betaald voor zijn vehikel: een CarLoft kost vanaf € 180 per nacht, terwijl voor een SmartRoom (single) € 100 gevraagd wordt, voor een SmartDouble € 120.

Expansieve hotelgroep

Aan hotel b’mine Frankfurt werden voorlopig nog geen sterren toegekend. “Daar zijn we echt ook niet mee bezig, gelet op onze individuele positionering,“ stelt PR Martina Biesterfeldt, “maar als je ’t mij vraagt is dit hotel 4*+ waard.”

Ergens in het begin van 2023 opent een op dezelfde visie gestoeld b’mine hotel in Düsseldorf, meerbepaald in de wijk Flingern. Dit kersvers hotel zal over 202 kamers beschikken, waarvan 26 voorzien zullen zijn van een CarLoft. Het concept van The Roof en de event rooms krijgt een vergelijkbaar vervolg in Düsseldorf.

De jonge Duitse hotelgroep b’mine hotels GmbH, met zetel in Berlijn, mikt echter zeker niet enkel op hotels onder de groepsnaam, maar volgt ook andere sporen. Een goed voorbeeld daarvan is Hotel Jaumann’s in Keulen, dat tot de hotelgroep behoort en een eigen koers vaart, alvast zonder CarLofts.

Martina Biesterfeldt: “De ambitie van b’mine is 30 hotels (in en buiten Duitsland) tegen 2030. Het wordt een mix van zowel nieuwe hotels onder de b’mine vlag als bestaande hotels die we zullen overnemen.”

www.bmine.de

Tekst: Daniel Steevens – Foto’s: © Studio-khf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*