Eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux in Eindhoven

Kasteel Gemert, in de buurt van Eindhoven, wordt het eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux. Binnen het portfolio van Hilton Worldwide is dit een van de meest luxueuze hotelmerken.

2 jaar verbouwingen
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de toekomstige theater- en eventruimte van het kasteel werd de overeenkomst getekend. Het uit de veertiende eeuw daterende kasteel, wordt momenteel grondig gerenoveerd en getransformeerd tot een vijfsterren ‘high-end domain of fascination’ voor zowel business als leisure. Als alles volgens plan verloopt, mag Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton eind 2024 de eerste gasten verwelkomen.

Bijzondere primeur
Met de komst van het hotel beleeft Brainport Eindhoven een bijzondere primeur. Het merendeel van de circa 130 luxueuze slaapgelegenheden annex conferentieoorden van de collectie bevindt zich in Noord- en Zuid-Amerika. Europa telt op dit moment slechts een kleine dertig Curio by Hiltons. De meeste daarvan zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Het gaat in alle gevallen om hotels die qua voorzieningenniveau, afwerking en uitstraling moeiteloos kunnen concurreren met de meest luxueuze hotels ter wereld. Ze zijn door de Hilton-organisatie uitgekozen vanwege hun unieke ligging of hun bijzondere band met het verleden.

Brainport
Met de komst van een vijfsterren Curio Collection by Hilton gaat voor de regio een lang gekoesterde wens in vervulling. In Brainport Eindhoven, met zo’n 5000 grote en kleinere ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing een van de slimste en meest innovatieve regio’s van Europa, bestaat al jarenlang behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogste niveau. “Het is voor ons een hele eer om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt”, aldus landgoedeigenaar Bas van de Laar.

Belangrijke nieuwe stap
David Heiligers, uitvoerend directeur Ontwikkeling voor Frankrijk en de Benelux bij Hilton Worldwide, is trots op de samenwerking met Kasteel Gemert Eindhoven. “Curio Collection by Hilton hotel biedt gasten een unieke ervaring. De vestiging van een high-end hotel in een veertiende-eeuws kasteel nabij een van de belangrijkste technologische centra van Europa zet onze organisatie een belangrijke nieuwe stap.”

Luxe en comfort
Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton zal na de ingrijpende verbouwing ten minste 56 kamers tellen, twee restaurants van hoog niveau en een eventruimte annex theater. Het hotel mikt aanvankelijk op zakelijke en leisuregasten die gewoon zijn in de hoogste mate aan luxe en comfort te verblijven. De toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton zullen verblijven in een ontspannen omgeving waar men niet snel uitgekeken raakt. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en kan dus bogen op een rijke historie. Deze is volop terug te vinden in de fascinerende entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige hoofdburcht, de voorburcht, de donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark. Met de upgrade en transformatie tot Curio Collection by Hilton krijgt Kasteel Gemert zijn economische en maatschappelijke positie terug, onder meer als knooppunt van Europese cultuur en geschiedenis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*