DoubleTree by Hilton Brussels City wordt ’s lands grootste hotel

De architecturale projectie hiernaast geeft een idee hoe het Rogierplein in Brussel er binnen afzienbare tijd zal uitzien. De Zweedse hotelgroep Pandox investeert 35 mio euro in de extensie van DoubleTree by Hilton. Deze laatste brand deed officieel pas sinds september ’21 zijn intrede in ons hotellandschap. Het is de grondig gerenoveerde follow-up van het iconische in art-nouveau geconcipieerde 5*-hotel Le Palace, dat in 1995 een eerste face-lift kreeg en toen herdoopt werd tot Crowne Plaza Brussels – Le Palace.

DoubleTree by Hilton is één van de 18 brands onder de koepel van Hilton. Brussels City geldt als eerste dergelijke realisatie in ons land. Eigenaar Pandox zal nu mits een nieuwbouw het kamerbestand van dit 4*-hotel optrekken van de huidige 354 tot 505, en dat is een Belgisch record inzake hotelcapaciteit!

In het nieuwe gedeelte worden ook een tweede balzaal (van 600 m2) en vier extra vergaderzalen voorzien. Die komen bovenop de authentieke balzaal resp. 16 vergaderzalen in het bestaande gedeelte. Ook op het vlak van bedrijfsevenementen of feesten wordt daarmee de standaard verlegd.

Op het gelijkvloers van de nieuwbouw zal een commerciële ruimte verhuurd worden. Verder wordt op de eerste verdieping een fitnessruimte ingericht en zullen op de twee hoogste verdiepingen een restaurant en een bar hun plaats krijgen. Al deze plaatsen zullen ook toegankelijk zijn voor externen. Dat is eveneens het geval met het platte dak van het gebouw, waar een hangende tuin van ca. 400 m2 oppervlakte annex een prachtig panorama over de stad voor het grijpen zullen liggen.

Het ontwerp staat op het conto van een bureau uit Milaan, maar de uitvoering ervan wordt toevertrouwd aan Belgische bouwbedrijven. Over de precieze timing werd nog niet gecommuniceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*