Cloudbased toegangscontrole oplossingen van dormakaba: meer efficiëntie en een betere gastervaring

Van bekroonde end-to-end toegangsoplossingen tot best practices en ongecompliceerde installatie; dormakaba staat bekend als een complete partner voor deur- en toegangssystemen in de hospitality sector. De nieuwste software oplossing voor cloudbased toegangscontrole in de hotelsector is Ambiance. Voor mobiele toegangscontrole wordt de BlueSky app voorgesteld.

Tekst Peter Van Oyen I Foto’s dormakaba

Ambiance: toekomstgerichte software oplossing
Ambiance is dormakaba’s nieuwste en toekomstgerichte software-oplossing voor een volledig beheer van toegangscontrole in hotels. Ambiance is webgebaseerd: via configureerbare gebruikersrechten en een betrouwbaar beveiligde systeemtoegang. De gebruikers kunnen rechtstreeks via de software of via de interface de hotelbeheersoftware (PMS) beheren.
Antony Vandeplas, Marketing & Communicatie dormakaba: “Ambiance is een flexibele, gebruiksvriendelijke en schaalbare toegangscontrole-oplossing. Het is geschikt voor mobiele toegang (mobile access) en slotbeheer vanop afstand. Het systeem kreeg een verbeterde gebruikers- en systeembeveiliging en is ook bekend omwille van de vlotte integratiemogelijk-
heden met systemen van derden.”

Combineerbaar met Matrix
Ambiance is combineerbaar met de Matrix-toegangscontrolesoftware voor gebouwen of faciliteiten met gemengde gebruikstoepassingen, zoals een hotel met kantoren. Vandeplas: “ Met de Ambiance- en Matrix-oplossing van dormakaba kan men moeiteloos alle aspecten van toegangscontrole voor het hele gebouw beheren. De oplossing wordt beheerd vanuit één enkele interface, waardoor de hotelier het overzicht behoudt en heel wat tijd voor het toegangsbeheer kan besparen”.

Saffire EVO LZ elektronisch deurslot
Een ander gloednieuw product is het Saffire EVO LZ elektronisch deurslot, waarbij toegang mogelijk is met zowel mobiele telefoon, RFID-badges en/of pincodes. De Saffire EVO LZ-serie zijn cloud-verbonden sloten en bieden een gebruiksvriendelijke, veilige en flexibele oplossing met de voordelen van realtime connectiviteit.

BlueSky Acess app voor mobiele toegangscontrole
Voor mobiele toegangscontrole stelt dormakaba de Blue Sky Acess app voor – zowel voor iOS als Android toestellen. De app realiseert een betere gastervaring en tegelijkertijd worden de hotelactiviteiten gestroomlijnd. “Daarbij kunnen de dormakaba Bluetooth RFID sloten en lezers probleemloos geïntegreerd worden. De BlueSky app bevat dormakaba’s SDK (Software Development Kit), dat ontwikkeld en beveiligd wordt door LEGIC Connect”, vat Antony Vandeplas samen.

Ilco en Saflok RFID-sloten met Bluetooth Low Energy (BLE) geven toegang aan de bevoegde gebruikers door simpelweg hun mobiele apparaat in de buurt van de RFID-lezer te plaatsen. De BLE-module leest dan de BlueSky-toegangssleutel, communiceert met het eigendomsbeheernetwerk en bepaalt of de unieke, gecodeerde code van het mobiele apparaat op een goedgekeurd ‘badge’-lijst staat. Zodra dit bevestigd is, wordt toegang verleend.
Van zodra de BlueSky app gedownload is, kunnen gasten hun kamersleutel ontvangen op hun slimme apparaat. Ze krijgen hiermee toegang tot geautoriseerde gebieden in het hele hotel, zoals hotelkamer, gemeenschappelijke toegangen en ruimten.
www.dormakaba.com/be-nl