MELCloud Commercial: slim cloudgebaseerd besturingssysteem

Screenshot

MELCloud is een cloudgebaseerde bedieningseenheid voor Mitsubishi Electric producten op vlak van airconditioning, verwarming en ventilatie met warmterecuperatie. Het platform werd eind vorig jaar compleet vernieuwd. Tevens kondigde Mitsubishi Electric Europe op een persconferentie in Parijs de komst van MELCloud Commercial aan. Dit platform is bedoeld voor grotere, professionele installaties. Hiermee zet Mitsubishi Electric een grote stap in de ondersteuning van meer energie-efficiëntie.

Tekst Peter Van Oyen I Foto’s mitsubishi electric

De MELCloud applicatie werd ongeveer 10 jaar geleden ontwikkeld om o.a. Mitsubishi Electric-producten op vlak van airconditioning en verwarming te besturen vanop afstand. Deze cloudgebaseerde toepassing maakte de toegang en bediening van de Mitsubishi Electric-producten erg gemakkelijk en bovendien ook mogelijk via een uitgebreid gamma van computers, tablets en smartphones.
In al die jaren is er op technologisch gebied veel veranderd. Daarom nam Mitsubishi Electric de gedurfde beslissing om het MELCloud platform te vernieuwen. De beste elementen werden meegenomen: MELcloud werd nog eenvoudiger en efficiënter gemaakt en beschikt over speciale apps die de recentste besturingssystemen van Apple (iOS), Android en Windows ondersteunen. Bovendien wordt de service voortdurend geüpdatet om ondersteuning te bieden aan de nieuwste mobiele apparaten van de grootste fabrikanten. Deze gratis apps zijn te downloaden in diverse Europese appwinkels en beschikbaar in de meeste Europese talen.

MELCloud Commercial
Dé nieuwigheid was evenwel de lancering van MELCloud Commercial: een volledig vernieuwd platform
dat zich ontwikkelt tot een volwaardig Energy Management Systeem (EMS). Het principe is gelijkaardig aan dat van MELCloud Home: alle Mitsubishi Electric-apparaten besturen vanop afstand én het energieverbruik controleren en monitoren. Het grote verschil is dat MELCloud Commecial bedoeld is voor meer en grotere, professionele installaties. Denk aan de koeling, verwarming en ventilatie van grote gebouwen, zoals hotels. Tevens werden een aantal features onder handen genomen. Zo werd er extra ingezet op de gebruiksvriendelijkheid.
MELCloud Commercial is uitgerust met livebediening en timers. Zo kunnen gebruikers in alle flexibiliteit meerdere systemen voor airconditioning, verwarming of ventilatie met warmterecuperatie aansturen vanaf één enkel apparaat of locatie.
Er werden inspanningen geleverd die geleid hebben tot een betere energiemonitoring en -optimalisatie, met kostenbesparing én een kleinere voetafdruk tot gevolg.
Betere software genereert nauwkeurige energieverbruiksrapporten, dus een betere controle.
Tenslotte werd een preventief onderhoud ingebouwd. Dankzij artificiële intelligentie kan MELCloud Professional storingen voorkomen, wat zorgt voor een langere levensduur van de systemen.

Game-changer
MELCloud Commercial belooft een game-changer te zijn in de wereld van energiebeheer en slimme bedrijfsautomatisering: het is niet alleen een technologische prestatie, maar is dankzij de energie-efficiëntie ook een belangrijk instrument in de strijd tegen de klimaatverandering en een weg naar een duurzamere toekomst.
www.melcloud.com