ASSA ABLOY – Smartphone als sleutel

ASSA ABLOY is onder de merknaam VingCard niet alleen de uitvinder van het hotelkamerslot met de unieke sleutel, maar introduceerde ook VingCard mobile access in de hospitality industrie. Allereerst bij W hotels, destijds onder Starwood label. Het Eerste W hotel ging in 2014 live met mobile access. In 2016 volgde W Amsterdam in de Benelux.

Volgens ASSA ABLOY is het een misvatting dat mobile access alleen bereikbaar zou zijn voor grote ketens. Het bedrijf biedt ook heel goede oplossingen voor onafhankelijke kleinere hotels middels de eigen AAH app, of middels die van onafhankelijke app-aanbieders. Op deze manier wordt er een oplossing voor iedere wens aangeboden. Corona heeft deze toepassingen versneld. Hygiëne is namelijk een mobile access feature die tijdens deze pandemie erg goed van pas komt. Klanten die mobile access reeds live hebben, brengen dit heel actief onder de aandacht. Tegelijkertijd ziet ASSA ABLOY dat ketens en hotels die deze oplossing nog niet hebben, ineens veel interesse en haast tonen om mobile access te introduceren. In sommige gevallen zijn de sloten reeds uitgerust met  BLE functionaliteit en is het slechts een kwestie van activeren.

De toepassing waarbij de smartphone als hotelkamersleutel wordt gebruikt, zit ook in de lift.  Bij ASSA ABLOY is dat in veel gevallen een gecombineerde oplossing met het sluitsysteem. Een zogenaamde “lift controller’, of een “remote controler/wand kaartlezer”  stuurt dan het bedieningspaneel van de lift aan, of bijvoorbeeld een schuifdeur/draaideur/slagboom bij parking. Deze controllers kunnen bediend worden met een RFID kaart, een personeel dongle, maar ook met de mobile access digital key op de smartphone. Op deze manier kan een gast vanaf de parking, via de schuifdeur en lift zijn kamerdeur contactloos openen. Alles met de mobile phone. De features die je in deze app ziet, zoals bijvoorbeeld chat met front desk, book table in restaurant, worden aangeboden door de app supplier of app van de keten (bijv. Marriott). ASSA ABLOY faciliteert het digitale sleutel gedeelte dat geïntegreerd wordt in de apps van de klanten en partners middels een SDK, software development kit.

ASSA ABLOY ziet dat haar cloud based toegangscontrolesysteem Vostio de jongste tijd enorm aan populariteit heeft gewonnen. Corona is daar zeker niet vreemd aan. Vostio is een innovatief portofolio van op cloud gebaseerde gasttoegangsdiensten. De overstap van traditionele oplossingen op de eigen locatie naar Vostio vergroot de veiligheid. Vostio verzekert de veiligheid van de cloud en heeft de capaciteit om alleen de benodige vereiste informatie te gebruiken en om de minste hoeveelheid persoonsgegevens te gebruiken die nodig zijn om aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU te voldoen. Met de op cloud gebaseerde software-diensten betaalt de gebruiker alleen voor de diensten die gebruikt worden. Er zijn geen voorafgaande investeringsuitgaven voor servers en software op de eigen locatie. Vostio munt ook uit in gebruiksgemak voor het personeel. Tenslotte verzekeren de tools voor toezicht en beheer van de cloud 24/7 beschikbaarheid en zijn er automatische upgrades en veilige back-ups. Altijd operationeel, altijd geüpdatet en altijd gebackupt, maakt Vostio wat complex is eenvoudig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*