Winnaars eerste editie New Hotel Awards 

Op 14 maart vond de eerste editie van de New Hotel Awards plaats in Antwerpen. Tijdens deze awardshow werd het podium teruggeven aan de hotelsector die het zwaar te verduren kreeg de afgelopen jaren. Tijdens een feestelijke avond werden zeven verschillende prijzen uitgereikt aan de beste Belgische hotels die in 2020 en 2021 hun deuren openden.

New Hotel Awards 2022 is geïnitieerd om de durvers die in de afgelopen zware coronajaren toch hun droom verwezenlijkten in het zonnetje te zetten. Het zijn de ondernemers die ondanks alles hun hoteldeuren openden. Hun hotels werden door een onafhankelijke en vakkundige jury bezocht en na wijs beraad zijn daar zes winnaars uit voortgekomen binnen zes categorieën. Ook het publiek kon stemmen, voor een zevende categorie: de Publieksprijs.

Deze hotels gingen met een award naar huis:

  • Best New Hotel Concept: The Land of the Cold van Pairi Daiza
  • Best New Hotel Restaurant: Mercure Han-Sur-Lesse
  • Best New Hotel Design: Yalo Urban Boutique Gent
  • Best New Hotel Bar: Yalo Urban Boutique Gent
  • Best New Sustainable Hotel: Radisson Collection Hotel, Grand Place Brussel
  • Best Price Guarantee: B&B Hotel Gent
  • Publieksprijs: Prizeotel Antwerp-City

Kijken naar de toekomst
“Het voornaamste doel van deze editie was om nieuwe hotels in de kijker te zetten en een hart onder de riem te steken na deze vervelende coronajaren. We kunnen met trots zeggen dat de eerste editie geslaagd was en we heel wat nieuwe pareltjes ontdekt hebben. We kijken nu al uit naar al het moois dat we bij de volgende editie te zien zullen krijgen.” zegt voorzitter van de jury, Rachel Persoon, voldaan na de prijsuitreiking.  

Jury
De winnaars kregen op 14 maart hun prijs uitgereikt door de jury, bestaande uit Rachel Persoon (eigenares van Typhoon Hospitality België en Nederland), Marleen Duerinckx (hoofdredactrice van ELLE Decoration), Joeri Beusen (freelance hospitalityconsultant), Jo Van Cauwenberge (medeoprichter en directeur van GoodPlanet Belgium), Flip Dejaeghere (culinaire globetrotter onder de naam @flipworldfoodie_), Hannah Van Ongevalle (eigenares van Tipsy Cake en The Motel en medeoprichtster van The Pharmacy) en Jean-Michel Teerlinck (medeoprichter en -eigenaar van MTM Group).

Meer informatie over New Hotel Awards vind je op www.newhotelawards.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*