Wat heb je nodig voor een hotelwaardig bed?

Een van de belangrijkste punten voor een onvergetelijk verblijf in een hotel is het bed. Gasten kijken ernaar uit om na een lange dag heerlijk neer te ploffen in een zacht en schoon bed en uitgerust wakker te worden. Vaak is een hotelbed een stuk comfortabeler dan bij hen thuis. Maar wat maakt een hotelbed eigenlijk zo speciaal?

Een luxueus welkom
Het bed is vaak het allereerste wat gasten opmerken zodra ze de hotelkamer binnenkomen. Groot, schoon, zacht én comfortabel: een hotelbed maakt direct veel indruk. Veel mensen hebben thuis niet genoeg ruimte voor zo’n enorm bed, waardoor ze het extra waarderen als ze er een in een hotel aantreffen.

Extra dik matras
Voor extra comfort en om het bed nog meer op te laten vallen, is een hotelmatras vaak extra dik. Aangezien iedere gast andere voorkeuren heeft, is het verstandig om voor een medium hard matras te gaan.

Om het bed zachter en comfortabeler te maken, kun je een luxe topper bovenop het matras leggen. Niet alleen verbetert dit het comfort, maar het zorgt er ook voor dat het matras langer meegaat. De topper is een beschermende laag die al het stof, vuil en zweet opneemt die tijdens het slapen vrijkomen. Dit draagt bij aan een frisse en hygiënische slaapomgeving.

Slapen in de wolken
Veel hotels geven de voorkeur aan wit beddengoed, van het hoeslaken tot de kussenslopen. Deze keuze past niet alleen goed bij de inrichting van vele kamers, maar zorgt ook voor een extra rustgevende en luxe sfeer. Om je gasten zachte lakens te bieden is het belangrijk om op de draaddichtheid, Thread Count (TC), te letten. Hoe hoger deze is, hoe zachter de lakens aanvoelen.

Om het gevoel van slapen in de wolken te versterken, maken hotels vaak gebruik van extra zachte donskussens. Door meer kussens toe te voegen, wordt de opmaak van het bed nog aantrekkelijker. Bovendien zijn de kussens in hotels vaak groter dan de standaardformaten die je thuis vindt: in plaats van de gebruikelijke afmetingen van 60×70 cm, zijn ze meestal tussen de 90 en 100 centimeter breed.

Opgeruimde gastvrijheid
Netheid mag niet over het hoofd gezien worden. Zelfs als alle bovenstaande tips worden doorgevoerd, heeft het weinig waarde als de kamer niet mooi opgeruimd is. Zorg er daarom voor dat de housekeeping goed geïnstrueerd wordt en zij ook altijd de opmaak aanhouden die jij voor ogen hebt. En vergeet het chocolaatje op het kussen niet voor een echt luxe gevoel!

Het bed is vaak echt het visitekaartje van een hotelkamer, aangezien goede slaap ontzettend belangrijk is en ervoor zorgt dat je gasten met een uitgerust en voldaan gevoel uitchecken. Wees daarom niet bang om hier goed in te investeren, want het kan echt het verschil maken in de beleving van je gasten. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*