Tot schakelzorgcentra omgevormde hotels blijven ‘on hold’

Dag in – dag uit worden we met de fameuze coronacurve in ons land geconfronteerd. Gelukkig blijkt het vooral met de ziekenhuisopnames voorlopig de goede kant uit te gaan. De inderhaast opgetrokken capaciteit van de ziekenhuizen bleek tot dusverre ruim voldoende. Zodat de schakelzorgcentra, die dienden om de ziekenhuizen te ontlasten, ongebruikt konden gelaten worden.

De provinciegouverneurs werden gelast met de keuze van deze back-ups. Daaronder bevonden zich ookM-Hotel (Genk), Gosset Hotel (Dilbeek) en Zorghotel Zuienkerke. Voorlopig staan ze alle drie ‘on hold’, d.w.z. dat ze in de praktijk dicht zijn. Hotel Business bevroeg de CEO’s.

Hoe grondig was de omvorming voor het hotel? Jan Verhelle, CEO Gosset Hotel: “Er dienden niet direct aanpassingen verricht te worden, behalve de kamers volledig leeg te halen op bed/matras na. We hadden alles uitgewerkt om de stromen van ‘besmet’ en genezend uit elkaar te houden. Gezien de compartimentering van het hotel stelde dit geen al te grote problemen. Onze vergaderzalen zouden omgetoverd worden tot stockageruimtes, dokterskabinet, enz.”  

Wat zijn de vooruitzichten om opnieuw open te gaan? Jan Verhelle: “We hopen zo snel mogelijk te kunnen openen en hadden graag vlug duidelijkheid ontvangen wat mag en niet. Tot hoeveel mensen mogen we ontvangen voor een vergadering, hoeveel personen in onze brasserie? En wanneer mogen we weer feesten organiseren met onze cateringafdeling? 

C-Hotel

Peter Geurden, CEO M-Hotel: “Het C-hotel staat nu wel ter beschikking van de overheid, maar het is operationeel gesloten, net als al onze hotels en restaurants.”

Zijn er nog geen concrete vooruitzichten voor alle Different-hotels? Peter Geurden: “8 juni werd aangegeven, maar eventueel kan dat misschien eind juni worden. We kunnen wel een kamer aanbieden in budgethotels, maar de mensen moeten wel op hun kamer ontbijten, want we mogen geen restaurant, noch bar opendoen. Wat kom je dan doen in een hotel? Dat wordt heel moeilijk. We kunnen pas geleidelijk opstarten wanneer alles een klein beetje normaal begint, wanneer de bedrijven wat terug op snelheid komen, want alle events en alle seminaries zijn geannuleerd. We moeten voor een groot stuk opnieuw beginnen en vooral hopen dat vakantie in eigen land bij een aantal mensen gaat meespelen de komende maanden en dan nog liefst rechtstreeks geboekt. Nu, als je ziet dat zelfs booking.com staatshulp vraagt in Nederland, waar zijn we dan mee bezig…?”

Voor de volledige gesprekken verwijzen we naar de aanstaande editie van Hotel Business. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*