Brugse herstelplan na corona

De stad Brugge heeft een herstelplan klaar om de economie na de coronacrisis weer te doen opleven. Horeca en toerisme krijgen een flink deel van het voorziene budget. Om na de lockdown het toerisme en de horeca weer aan te zwengelen, voorziet het stadsbestuur een pakket aan maatregelen.

Toerisme

De dienst Toerisme werkt aan een relanceplan en krijgt daarvoor een budget van 1,5 miljoen euro voor de komende drie jaar. Dat geld gaat onder meer naar campagnes in eigen land en later in de buurlanden om Brugge te promoten als toeristische stad. Hotels kunnen bij de verkoop van kamers een bon uitdelen voor een gratis museumbezoek. Dergelijke acties zouden de aantrekkelijkheid van zo’n hotelkamer moeten vergroten.

Taksen

Verschillende taksen worden dit jaar gehalveerd. Het gaat om de belastingen op verkoopkramen, op excursies, tickets voor private musea en de terrastaks. Bij die laatste zal ook rekening worden gehouden met het aantal dagen dat de terrassen mogen uitstaan. De stad Brugge wil winkels aanmoedigen om ook op zondag te openen en overweegt om uitzonderlijk grotere terrassen toe te staan waar mogelijk, om social distancing te waarborgen. Een aantal bedrijven, horecazaken en huurders krijgen een vrijstelling van taksen die aan de stad moeten betaald worden in 2020. Tot volgend jaar zal de stad ook geen gerechtsdeurwaarders meer inschakelen voor dwanguitvoeringen. Wat betreft de evenementen zal de stad alle voorziene subsidies uitkeren zoals voorzien. Daarmee wil de stad vermijden dat organisatoren die reeds kosten hebben gemaakt, in de problemen komen.

Parkeren

Er ligt een plan klaar om vier uur gratis te kunnen parkeren onder ’t Zand en aan het Station. De tarieven bovengronds worden niet gewijzigd. Parkeren zou zelfs helemaal gratis kunnen worden tijdens het weekend in parking Station en ’t Zand. Maar daarover moet nog onderhandeld worden met het parkeerbedrijf Interparking. Verder wil de stad extra investeren in de kerstperiode: 1,3 miljoen euro. Wintergloed wordt groter en zal met extra centen ook nog aantrekkelijker worden.

(foto: hotel Uilenspiegel)

JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*