The CORNR Hotel is oase van betaalbare luxe

Begon juli 2022 bezorgde de familie De Jonckheere Nieuwpoort-Bad datgene waar het al geruime tijd naar uitkeek: een betaalbaar hedendaags technisch hoogstaand 4-sterrenhotel met alle mogelijk luxe, uitgebouwd naar de toekomst. Een hotel waar gastenbeleving centraal staat, uitgerust mete de nieuwste technologiën. Kortom, een parel op elk gebied, met de broers Koen en Dries De Jonckheere als zaakvoerders.

Op de plaats waar zowat negentig jaar het echtpaar Gustave De Jonckheere en Marthe Dumarey, de overgrootouders van de huidige zaakvoerders er een kruidenierswinkel uitbaatten, duikt vandaag The Cornr Hotel op, als een landmark aan de voordeur van Nieuwpoort-Bad. Het nieuwe pronkstuk van de badplaats telt zestig kamers, waarbij gebruik gemaakt werd van de meest duurzame bouwtechnieken en duurzaamheid, met extra aandacht aan groen, getekend de broers Koen en Dries De Jonckheere en oom Yves De Jonckheere, voormalig uitbater van Hotel Uilenspiegel. “De werken namen ruim twee jaar in beslag en we kijken met trots terug op de realisatie, vooral dat we mikten op de toekomst. We wilden een hotel met volledige beleving, in de breedste zin van het woord. Elke bezoeker van The Cornr moet zich meteen thuis voelen. Vergaderzalen staan ter beschikking van zakenlui. Om het iedereen naar de zin te maken, staan ruim zestig medewerkers borg. Straks, bij volledige inplanting van wellness en restaurant, gaan we naar werkgelegenheid voor om en bij de negentig mensen. En, na de eerste reacties te horen, zijn we duidelijk in in onze opzet geslaagd. Onze eerste bezoekers zijn vol lof. En of we tevreden zijn”, stelt Koen De Jonckheere.

VIP-PENTHOUSE

Zijn de 59 kamers optimaal functioneel afgewerkt, vandaag wordt werk gemaakt met de uitbouw van een VIP-Penthouse op de zevende verdieping, dat eind van het jaar in gebruik zal kunnen worden genomen. Koen De Jonckheere: “Het wordt een wellness ruimte met alles er op en er aan, goed voor zowat 100 vierkante meter lichaamsverwenning, dat alles op het wellicht mooiste penthouse van Nieuwpoort-Bad. Ontspanning kan intussen gevonden worden op de groenrijke terrassen.”

Naast de 59 kamers telt het gebouw ook een 20-tal appartementen. “De hotelkamers zijn in ons bezit gebleven, en de appartementen hebben we verkocht. Maar uiteraard kunnen de personen die in deze appartementen verblijven, indien gewenst, van onze hotelservice gebruik maken.”

Receptie-bar

Op de eerste verdieping lopen de receptie en de bar in één vloeiende beweging in elkaar over, meer bepaald via een gemeenschappelijke balie/toog. “Op kalmere momenten, bijvoorbeeld in de winter, kunnen bar en receptie dan ook gemakkelijk door één persoon verzorgd worden.” Bovendien is het de bedoeling om met deze bar, die in principe tot ’s avonds laat (met enkele snacks) open is, dan ook wat meer leven te brengen in Nieuwpoort-Bad, met overwegend daghoreca die (zelfs in het hoogseizoen) reeds om 18, 19 of 20 uur afsluit.

Buitenterras

‘s Morgens doet deze barruimte dan weer dienst als ontbijtzaal. Deze bar loopt bovendien uit op een openluchtterras, dat door hoge appartementsgebouwen omringd wordt. “Op het eerste zicht geen wijds panorama, maar dit terras heeft dan wel het voordeel dat dit één van de weinige plekken aan onze kust is, waar je volledig uit de zeewind kunt zitten.” Zeg maar : verse lucht happen zonder weggeblazen te worden. Kortom : “Dit is echt een lokale invalshoek.”

Kamers

In de kamers vinden we een vrij modern design. Naast de verschillende luxesegmenten zijn er ook familiekamers, wat gewoonlijk niet zo vanzelfsprekend is in een viersterrenhotel. Uiteraard houdt dit nauw verband met de aloude reputatie van Nieuwpoort als gezinsbadplaats.

De meeste kamers beschikken over een buitenterras aan de achterkant van het hotelgebouw. Net als bij woonappartementen mag men openluchterrassen dan ook steeds meer als een (vaak noodzakelijke) luxe in de hotelwereld beginnen te beschouwen.

Belangrijke aanvullende diensten zijn de fitness plus het wellnessgedeelte met onder meer Finse sauna en Turks stoombad.

Restaurant

Het hotelrestaurant opent pas de deuren omstreeks Pasen 2023. Dit is een bewuste keuze, waarbij het hotelgedeelte eerst de tijd krijgt om zo optimaal mogelijk te functioneren. Bovendien kan het toekomstige restaurantconcept daardoor ook grondiger voorbereid en verfijnd worden. Het zou gaan om een klasserestaurant met ruime openingsuren, dat vooral rond lokale producten zal werken, volgens een eerder breed concept (vlees, vis, vegetarisch…). “Het krijgt een eigen uitstraling, en net als ons hotel moet dit restaurant ook een topproduct worden.”

De laatste jaren is Nieuwpoort steeds meer uitgegroeid tot een hippe badplaats, met een groot potentieel aan klanten voor meer luxueuze verblijfsvormen. Met de keuze voor een viersterrrenclassificatie probeert het CORNR Hotel dan ook een deel van deze vraag op te vangen.

Vooral binnenlandse bezoekers

De eerste 40 dagen na de opening op 1 juli was dit hotel bijna de hele tijd volzet, waarbij het de algemene trend volgde van de meeste kusthotels op dat moment. Bovendien kreeg het CORNR hotel hierbij overwegend Belgen over de vloer, die zowel uit het Nederlandstalige als het Franstalige landsgedeelte afkomstig waren. Op korte termijn zal de marketing dan ook vooral op ons land gericht blijven. “Zo zijn er bijvoorbeeld nog veel mensen uit groot-Antwerpen die nog niet weten dat Nieuwpoort nu zowat het nieuwe mondaine Knokke-aan-de-Westkust geworden is.” De marketing naar buitenlandse klanten toe (deze zomer vooral Nederlanders en Duitsers) zal dan weer in een latere fase gebeuren.

Business-leisure

In de nabije toekomst ziet het CORNR Hotel ook heel wat mogelijkheden om een wisselwerking tussen business en leasure aan te boren. Zo zijn er nu reeds drie vergaderzalen, en er komt nog een vierde exemplaar dat net achter het restaurant gelegen zal zijn, waarbij maaltijden en activiteiten vlot met elkaar gecombineerd zullen kunnen worden.

Arrangementen

Naast de huidige nabije toeristische mogelijkheden (zee, winkelstraat, promenade langs de IJzermonding…) wordt tevens de ontwikkeling van speciale arragementen overwogen, zoals boottochten (Seastar, tochtje met zeiljacht…), het visserijgebeuren (mogelijke activiteiten met vismijn, garnaalvissers…) of bijvoorbeeld het doorkruisen van het charmante historische stadscentrum van Nieuwpoort-Stad met een persoonlijke gids/personal guide. Maar dit alles wordt in het najaar concreter uitgewerkt.

Garage

In de kelder bevinden zich diverse ruime autostaanplaatsen, aangevuld met nog eens dertig plaatsen in een op wandelafstand gelegen parkeergarage.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*