Park Inn by Radisson Antwerp Berchem

De mobiliteitsdruk verhoogt aan een razend tempo, en vooral steden hebben daaronder te lijden. Gecombineerd met milieugerichte maatregelen als lage emissiezones (LEZ) zoals in Antwerpen en in Brussel, of circulatieplannen zoals in Gent, maakt dit dat steeds meer dienstverlenende ondernemingen zich -verplaatsen van het centrum van de stad naar de rand, idealiter op een -locatie die vlot bereikbaar is door diverse transportmiddelen (wagen, trein, bus, tram …).- En waar bedrijven met grote hoofdkantoren zich vestigen, is er ook ruimte voor hospitalitygerichte initiatieven. 

Post X: herbronning van oude industriële site

Een voorbeeld van een kantorensite die recent werd gecreëerd, is Post X in Antwerpen, gelegen vlakbij het treinstation Antwerpen-Berchem, en op het kruispunt van de Antwerpse invalswegen. Onder de naam Post X (genoemd naar het daar vroeger gesitueerde postsorteercentrum) wordt de zone tussen het treinstation en de Antwerpse Ring door de lokale projectontwikkelaar Iret Development uitgebouwd tot één homogene kantorencampus, met gebouwen die vrij dicht bij elkaar staan en met een groen aangekleed centraal plein met zitplaatsen. De site heeft 130.000 m² bovengrondse ruimte, en onder de gebouwen en het plein ligt een grote parkeergarage, goed voor een capaciteit van ruim 850 wagens. Bedrijven die er ondertussen gevestigd zijn, zijn KPMG, Syntra, Besix, EY (het vroegere Ernst&Young), Proximus, Regus, Kuehne+Nagel, Coolblue, Philip Morris Belgium, Crelan, onlyhumans, Spaces, en ook het nieuwe politiekantoor van Antwerpen is in aanbouw. 

Hotel met veel troeven

De hotelbarometer van Toerisme Vlaanderen geeft aan dat de bezettingsgraad van hotels in Antwerpen de voorbije drie jaar met maar liefst 4% is gestegen. Antwerpen wordt dan ook een steeds populairdere ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als zakelijke samenkomsten. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat op deze site ook een hotel voorzien werd. De hotelgroep Radisson Hotel Group sprong spreekwoordelijk op de kar, met een nieuwe vestiging van hun brand Park Inn by Radisson. De hotelgroep heeft zowel in binnen- en buitenland al positieve ervaringen met hotels die aan mobiliteitsknooppunten gevestigd zijn, zoals bijvoorbeeld bij de treinstations van Brugge (Radisson Blu) of in Leuven (Park Inn by Radisson). 

Park Inn by Radisson Antwerp Berchem opende op 1 juli en biedt in combinatie met state-of-art omkadering en een toplocatie nabij de hippe wijk Zurenborg de beste faciliteiten in de groene long van Antwerpen. We gingen praten met Geert De Keersmaeker (Sales Manager) en Lisa Marrone (Sales Coördinator), die enorme troeven zien voor dit hotel. “We zijn verheugd om onze gasten en klanten een volledig nieuwe ervaring te kunnen aanbieden. Onze grootste troeven – bereikbaarheid en de uitrusting van zowel onze verschillende meeting- en conferentieruimtes als onze kamers – kunnen ons meteen neerzetten als één van de tophotels in Antwerpen. Met een perfecte locatie, dichtbij de populaire, trendy Dageraadplaats, willen we onze gasten en klanten een volledig plaatje aanbieden”, zegt Geert de Keersmaeker, die vervolgt: “Met onze locatie aan de rand van de stad kunnen we zowel zakelijke klanten als toeristen uit binnen- en buitenland een oplossing bieden. Onze gasten kunnen hun wagen hier parkeren aan een voordelig tarief, om hun weg verder te zetten met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er vele moderne vervoersmogelijkheden aanwezig zoals deelfietsen en -steps en voldoende elektrische laadpalen voor wagens. Tegelijk geldt Berchem nog steeds als rustige buurt waar de groene ontwikkeling in volle opmars is. Deze locatie in Post X is nu al veelbelovend en belooft in de toekomst nog veel aantrekkelijker te worden als zakelijke en sociale HUB net buiten het historische centrum”.

State-of-art inrichting en uitrusting

De 142 kamers (waarvan 132 standaardkamers van 22 m² en 10 superior kamers van 29 m²) zijn stijlvol en hedendaags ingericht met een design dat afgestemd is op de locatie in het midden van de zakelijke HUB. Elke kamer heeft comfortabele meubels, king-size bedden met matrassen met een zipsysteem (een exclusiviteit voor de Antwerpse hotelsector), vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. Het RBG Grill-restaurant met chef Manuel Pintens (ex-Belgocatering) en met een eigen patissier biedt ook voor de culinaire liefhebbers een aangename eet- en drink-ervaring.

De locatie dichtbij Zurenborg is mooi meegenomen voor gasten, maar het historische belang van de hippe buurt krijgt ook binnenin Park Inn by Radisson Antwerp Berchem de nodige aandacht. Zo zijn bijvoorbeeld de vijf meetingruimtes en conferentiezalen – goed voor maximaal 220 deelnemers – genoemd naar de Cogels-Osylei, de hoofdstraat van Zurenborg en het architecturale hart van de omgeving. Deze ruimtes zijn bovendien uitgerust met de modernste technologie waardoor ze aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor zakelijke gebruikers en evenementen. “Onze zakelijke ruimtes én onze hotelkamers worden allemaal uitgerust met de Chromecast-technologie van Google. Geen gedoe met betaaltelevisie: in het hotel van de toekomst vervullen we alle noden van de gast. Daarnaast voorzien we gratis internettoegang voor alle klanten, zowel draadloos als bedraad, aan de hoogste snelheden. Zo zal Park Inn by Radisson Antwerp Berchem snel gekend staan als een sterke speler in de Meetings & Events-markt,” legt Geert De Keersmaeker uit. In het hotel wordt ook een heel ruime fitness voorzien, die zal worden uitgebaat door de firma Fit&Flex uit Lokeren. 

Inspirerende meetingruimtes

Park Inn by Radisson Antwerp Berchem is uitermate geschikt voor zakelijke bezoeken, meetings en conferenties. Van de vijf beschikbare meetingruimtes hebben er twee directe toegang tot het ruime terras, perfect voor pauzes en recepties. Ook binnen is voldoende functionele ruimte voorzien voor (koffie)pauzes en samenkomsten. Een plenaire meetingruimte is daarnaast 250 m2 groot. Ook de catering kan worden afgesteld op alle mogelijke noden, met creatieve, gezonde en gebalanceerde maaltijden die de productiviteit de hoogte injagen. 

Divers cliënteel

Dankzij de ligging en de vlotte bereikbaarheid ambieert het hotel een heel divers cliënteel. Tijdens het weekend zijn het vooral leisure gasten, waaronder heel wat Nederlanders, die naar Antwerpen komen om de stad en de omgeving te bezoeken, of die optredens in het nabijgelegen Sportpaleis komen bijwonen – ook de crews van de muziekbands hebben ondertussen de weg naar Park Inn by Radisson Antwerp Berchem gevonden. Tijdens de week zijn het dan vooral businessgasten, waarvan steeds meer gasten via de nabijgelegen kantoren in Post X -komen, dit ook voor meetings in het hotel zelf. Met 3 entiteiten op de Antwerpse markt (1 -Radisson Blu en 2 Park Inn by Radisson hotels) kan de hotel-groep trouwens heel wat bed-capaciteit aan-bieden voor grote groepen. 

Auteur Piet Desmyter foto’s: Park Inn radsisson

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*