Nestia Group groeit met hotelvestigingen op strategische locaties

Met de opening van Radisson Liège City Centre begin dit jaar, staat de teller van het aantal hotelvestigingen van Nestia Group op vier. Deze Hospitality Management Group is onderdeel van projectontwikkelaar Unibricks en wil verder groeien met hotelvestigingen op strategische locaties.  Opvallend is dat de hotelprojecten mede gefinancierd worden door particulieren die hotelkamers kunnen kopen.

Op 22 maart 2022 werden de eerste gasten verwelkomd in het Radisson Liège City Centre hotel. Het hotel behoort tot een nieuw merk van Radisson Hotels en is de eerste vestiging van zijn soort in België. Het 99 kamers tellende viersterrenhotel werd gebouwd door projectontwikkelaar Unibricks en wordt uitgebaat door Nestia Group. De eerste Belgische Radisson ligt pal in het centrum van Luik in de wijk Sainte-Marguerite, niet ver van de grote verkeersassen en het treinstation Guillemins.

Strategische ligging en thuisgevoel

“Onze filosofie is om hotels alleen op strategische posities te ontwikkelen”, zegt Laurens De Greef, General Manager van Nestia. “ Wij doen eerst uitgebreide marktstudies vooraleer we een project opstarten. De locatie van het hotel moet steeds een meerwaarde hebben. In het geval van het Radisson Liège Centre was dat het geval. De locatie bleek een prima aanvulling van het hotelaanbod voor doorgangstoerisme in de Luikse agglomeratie”.

“Daarnaast moeten onze hotels een ‘Welcome Home’ gevoel bieden”, gaat Laurens De Greef verder. “ Gasttevredenheid is onze nummer 1 prioriteit. We zetten in onze hotels dan ook in op personeel, dat de gasten in de watten moet leggen. We opteren daarom voor polyvalente medewerkers die service bieden met de glimlach”.

Win-win-win situatie

Voor de acquisitie van de hotels hanteren Unibricks en Nestia Group een uniek businessmodel, legt Laurens De Greef uit. “ Unibricks is de projectontwikkelaar die de hotels bouwt of overneemt en verbouwt. Voor de uitbating en het hotelmanagement staat Nestia Group in. Daarnaast werken met franchisepartners waarmee we in zee gaan, zoals Accor (voor Ibis Budget Brugge Jabbeke, Mercure Han-sur-Lesse) en Radisson Hotels (Radisson Blu Balmoral Spa en Radisson Liège City Center). Tenslotte wordt er voor (een deel van) de financiering van de projecten beroep gedaan op private beleggers. Die kunnen hotelkamers kopen vanaf 140.000 euro. Het is voor alle partijen een win-win-win situatie”.

Eigenaar van hotelkamer

De private investeerders worden notarieel eigenaar van de hotelkamer. Maar dat wil niet zeggen dat die gekochte hotelkamer of -suite beschouwd kan worden als een tweede verblijf.  Als ze in het hotel willen verblijven (dat kan voor maximum 30 dagen per jaar), moeten ze boeken als iedereen, maar ze krijgen wel een eigenaarskorting. Het hoofdopzet blijft wel dat de eigenaars hun hotelkamers aanbieden op de toeristische markt voor verhuring en dit via de diverse boekingssystemen. Afhankelijk van de bezettingsgraad en yield participeren ze dan in de winst van het hotel. De private investeerder wordt ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen van het hotel. Volgens Laurens De Greef investeer je dan op en veilige manier in vastgoed, zonder dat je geconfronteerd wordt met slechte huurders of leegstand. “ Investeerders hoeven zich niets aan te trekken van de exploitatie van het hotel. Het onderhoud, aankopen, boekingen van de kamer en runnen van het hotel doet Nestia in samenwerking met de franchisepartners Accor en Radissonhotels”.

Toekomst

Volgens de General Manager van Nestia zal de hotelgroep nog verder groeien in de toekomst. “ We kijken uit naar interessante locaties om zowel hotels te bouwen als om over te nemen. Unibricks bouwt alvast aan hotelvestigingen in Bouillon en Malmedy. In het eerste kwartaal van volgend jaar komt er een nieuwe vleugel in Radisson Blu Spa, met extra 70 suites. Veder lopen er ook marktonderzoeken in vooral Wallonië, waarbij we diverse opportuniteiten bekijken. Tenslotte onderzoekt Nestia ook de mogelijkheid om het hotelmanagement te gaan doen in hotels, zonder dat wij eigenaar zijn van het vastgoed”.

Peter Van Oyen

Nestia Hotels

Ibis Budget Brugge Jabbeke 

 • 80 kamers 
 • Gelegen naast de E40 en aan het recreatiedomein “Klein Strand”
 • Geopend december 2017 
 • Adres: Varsenareweg 35, 8490 Jabbeke

Mercure Han-sur-Lesse

 • 117 kamers 
 • Gelegen vlakbij de Grotten van Han (treintje naar de grotten passeert aan het hotel)
 • Geopend oktober 2020
 • Adres: Rue Joseph Lamotte 18, 5580 Rochefort

Radisson Blu Balmoral Spa

 • 106 kamers (+ 70 suites worden vanaf Q1 2023 ontwikkeld en zal de naam “Radisson Residences” krijgen) 
 • Prestigieus hotel met veel geschiedenis
 • Net buiten het centrum van Spa
 • Overgenomen in 2013 
 • Adres: Avenue Léopold II, 40, 4900 Spa

Radisson Liège City Center

 • 99 kamers
 • Gelegen in het centrum Van Luik
 • Geopend maart 2022 
 • Adres: Rue des Bons Enfants 12, 4000 Liège

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*