Le Relais de Bazel, een exclusieve eventlocatie

Hospitality in hogere versnelling en met holistische visie

Veel ho’s – woorden in de ondertitel die beginnen met ho, maar ook veel ha’s van bewondering ter plaatse bij de officiële ouverture van Le Relais de Bazel. Met als special guest star Bekende Bazelnaar Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen. Het nieuwe verblijfsoord is in beide betekenissen een nevenbedrijf van het onder fijnproevers zeer gewaardeerde Hofke van Bazel. Met Le Relais beogen de roergangers de creatie van een nieuwe hedendaagse hospitality beleving, die voortspruit uit een holistische visie. Het gaat om een private venue, dus beslist geen klassiek hotel, maar Le Relais kan wel voor de waaier van doeleinden aangewend worden die in de hotellerie gebruikelijk zijn.

Bazel is één van die ‘hidden gems’ in het Vlaamse landschap. Het dorp ligt aan de Schelde, op een goed kwartier varen met de waterbus van Antwerpen; over de weg kunnen alleen files en omleidingen echte obstakels vormen. Bazel, sinds door de fusiewet van 1977 een deelgemeente van Kruibeke, bleef z’n middeleeuwse structuur handhaven. Met als stille getuigen daarvan, als het ware op een zakdoek, het Kasteel van Wissekerke en de St.-Petruskerk. Op het naar Koningin Astrid genoemde dorpsplein tussenin maken vandaag vooral – van gezellige terrassen voorziene – horecazaken de dienst uit. Waaronder bijv. restaurants De Wase Wis en het Hofke van Bazel.

Catering van het Hofke

Le Relais de Bazel bevindt zich langs dezelfde huizenrij, grenst niet aan het Hofke, maar is achteraan via de resp. uitgestrekte tuinen met elkaar verbonden. Het herenhuis werd anno 1840 in een schier tijdloze stijl opgetrokken en sinds 1947 was er een notariskantoor operationeel. Het pand kwam te koop net voor de uitbraak van de coronacrisis. Indien de lockdown enig voordeel verschafte, dan was dat tijd, bijv. om te renoveren of om zich op een andere passie te gooien. Zo verging het Gina Miurin, gastvrouw van het Hofke van Bazel. Met haar creatieve geest zag ze de complete transformatie van het bewuste perceel al voor zich.

Sterrenchef Kris De Roy, haar wederhelft, stemde in. Niet de minste consequentie die daaraan vasthing, was dat hij ook voor de catering (van fine dine beleving, recepties & walking dinners en degustaties tot culinaire workshops) in de nieuwe venue zou gaan instaan.

Tijdens de hele periode van intense verbouwing namen de bouwvakkers, onder Gina’s  nauwlettende blik, zowat alles onder handen. Alleen aan de structuur van het pand werd niet getornd. Het resultaat van de face-lift is verbluffend.

Hoge dosis homefeeling

In Le Relais de Bazel vormen privacy en wellbeing de baseline. Het gelijkvloers werd herschapen tot een multifunctioneel geheel, waarin de meest diverse activiteiten kunnen: meetings, conferenties, private dining (met het Hofke dus als exclusieve leverancier), alle denkbare vormen van familiefeesten, bedrijfsuitjes, workshops, fotoshoots en ga zo maar door.

Aanwending als uitgelezen plek met een hoge dosis homefeeling, gekoppeld aan één of meer overnachtingen, kan uiteraard ook. De hedendaagse term relais refereert trouwens aan het eeuwenoude concept. Deze realisatie is duidelijk geïnspireerd op de begrippen rust en veiligheid die dergelijke locaties traditioneel garanderen.

Concreet is er beneden, naast een kantoor- of vergaderruimte, een polyvalente zaal voorhanden met tot 50 zitplaatsen, plus een bibliotheek en een open keuken met mogelijkheid tot showcooking. Bij voortreffelijk weer kan überhaupt ook het terras ingeschakeld worden, waar tot 60 man tegelijk kan genieten. Sowieso vervult in voorkomend geval ook de mega-tuin een essentiële functie.

Twee luxesuites en een loft

De eerste verdieping is door de ingrijpende operatie omgetoverd tot twee luxesuites, die resp. Suite Manon en Suite La Cinq gekerstend werden. Als grootste blikvangers gelden in beide gevallen de riante badruimtes, voorzien van stevige wellnessfaciliteiten.

Er is weshalve expliciet sprake van luxesuites. Beschikbaar vanaf €295 per nacht, met facultatief de optie voor een gepersonaliseerde service. Onder de noemer van ‘tailormade butlerservice’ horen alle denkbare conciërgetaken die zo’n valet traditioneel in-house kan uitvoeren volgens de wensen van de klant, en verder ook parkingservice en luxe taxivervoer en rondleidingen. Personal coaching & training kan eveneens.

De tweede verdieping van dit gebouw werd dan weer opgevat als grootschalige hedendaagse loft, met inbegrip van impressionante panorama’s vooraan (kerk en dorpsplein) en zeker achteraan (tuin). Met een naam als Loft au 5ième Ciel hebben de tijdelijke bewoners ogenschijnlijk amper twee tellen nodig om zich in de zevende hemel te wanen.

www.lerelaisdebazel.be

Tekst: Daniel Steevens – Foto’s: Le Relais de Bazel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*