Hotel T, Waregem: Boutique house pakt luxueus uit en wil vooral ook sociaal verbinden

Van paardenstad tot sportstad: Waregem beschikt over meerdere dik verdiende bijnamen. Het epitheton hotelstad past dan weer niet in dat rijtje, ook al is er de jongste jaren sprake van een kentering. Blijkt nochtans dat het pas op 18 augustus jl. geopende Hotel T in de Stationsstraat het allereerste hotel in het historische stadsgedeelte is. Hotel T nam er de plaats in van drie voormalige herenhuizen, met respect voor de bestaande voorgevels en met een meer dan hoogwaardige hedendaagse invulling erachter. Het oogmerk is niet louter luxueuze overnachtingen aan te  bieden met alles wat daarbij komt kijken, maar overdag tegelijk ook een place to be te zijn voor de Waregemse leefgemeenschap.

De realisatie staat op het conto van Tine Van Canneyt. Haar familienaam doet meteen een belletje rinkelen, nl. dat van Unilin, producent van Quick-Step. Niettemin is Hotel T een persoonlijk initiatief van een ambitieuze onderneemster, die als kind reeds droomde van een eigen B&B met bar en eventruimte. De droom kreeg in de realiteit bepaald stevige allures, want ze kwam uit op 45 hotelkamers, met daarbij zalen voor meetings en evenementen en ruimtes om gezellig wat te eten en/of te drinken, tot zelfs een overdekt zwembad (10 op 4 m), infraroodcabine, fitness en massage studio op de -1 verdieping. Ook niet-hotelgasten kunnen (mits reservatie) gebruik maken van de wellness, net zoals ze dat kunnen van de andere faciliteiten.

De T van het hotel staat dan ook voor de eerste letter van haar voornaam én voor nog zoveel meer: Travel, Trade, maar ook Thuiskomen en Terugkeren, want de context is van harte. Tine mikt op een relaxte pleisterplaats die zowel toeristen als  zakenmensen aantrekt, en de sociale cohesie in Waregem bevordert.

Bar Bites

De beoogde notie ‘zeer toegankelijk’ is trouwens, naast overdrachtelijk, ook letterlijk van toepassing met op het gelijkvloers 27 drempelloze hotelkamers, waarvan 2 helemaal rolstoeltoegankelijk, plus meerdere liften in het pand.

Vooraleer het hotel de deuren opende, was de bar al ruim een maand operationeel, met naast een gevarieerde drankenkaart – waaronder ook cocktails en verschillende wijnen per glas – een aanbod van bar bites. Genre Spaanse tapas borrelplank,  américain op z’n Italiaans, Russische salade, pasta zuiderse groentjes en kip,… kortom een heel gevarieerd en inwisselbaar menu met buitenlandse invloeden.

Sinds de officiële ouverture kunnen hotelgasten en buitenstaanders zowel volwaardig ontbijten, lunchen als dineren. Tine Van Canneyt: “Maar het ligt niet in onze bedoeling om ons helemaal vast te pinnen op de cateringmogelijkheden. Wie gewoon een aperitiefje of een digestiefje komt drinken, is even welkom. De dag start met een leuk ontbijtbuffet, vooral voorzien van streekproducten, tussen 6u30 (of in het weekend 7u30) en 11 uur. Van 11u30 tot 14 uur wordt vervolgens de lunch geserveerd. Daar wordt de lijn van de lichte lunch gehanteerd, zoals bijv. bagel met Parmahesp, zalm tartaar met groene appel, poké bowl met kip of gewoon de daily lunch.”

Multifunctionele ruimtes

Met de woordkeuze boutique house wil vooral aangeduid zijn dat iedereen er zich vriendelijk bejegend voelt van zodra hij/zij er binnenstapt. De no-nonsense aanpak, de complete service en de zorgvuldig uitgekozen diverse interieurstijlen gelden hierbij als grootste troeven. In diezelfde visie wordt een sterrenkwalificatie voorlopig als onnodig bevonden. Een quotering 4* lijkt perfect mogelijk, maar heel wat bedrijven werken met restricties inzake sterrenaantal.

Daarmee zitten we meteen bij de zakelijke clientèle. De drie vergaderzalen (resp. The Livingroom, The Gallery en The Greenhouse) zijn uitgerust met alle nodige apparatuur om onder meer videoconferenties te realiseren. The Greenhouse, kleinste van het trio, schikt zich dan weer net zo goed voor een etentje of een privé-feest. De zalen, met in totaal 230 m² oppervlakte, zijn onderling connecteerbaar, zodat kleinere groepen maar ook grotere gezelschappen er gebruik kunnen van maken. Groepsaanvragen kunnen behartigd worden met een aparte lunch en/of diner naast het aanbod van de kaart.

Ondergrondse parking

Hotelgasten en niet-hotelgasten hebben in ieder geval uitzicht op een ruime groene tuin, waarin onder meer een petanqueplein en een kruidentuin.

Achteraan, met ingang langs de Oude Vijvestraat, heeft Hotel T een ondergrondse parking (31 plaatsen) opgetrokken. Er bovenop liggen eventueel uitbreidingsmogelijkheden voor het hotel, maar in dit geval is dat ongetwijfeld nog met de T van Toekomstmuziek.

www.hotel-t.be

Tekst: Daniel Steevens – Foto’s: Hotel T

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*