Gulde Schoen: high-end suitehotel in hartje Antwerpen

Op 22 maart 2018 opende Suitehotel Gulde Schoen aan de Melkmarkt in Antwerpen haar deuren: een historisch gebouwcomplex dat verwijst naar een gouden schoen kon geen wellicht treffender eigenaren vinden dan Rode Duivel Moussa Dembélé, zijn moeder Thilly en zus Assita die het gedurende een grondige restauratie – die jaren duurde, ook al omwille van archeologische vondsten – omtoverden tot het high-end Suitehotel Gulde Schoen. Wie vandaag het pand betreedt, ziet een elegante versmelting van oud en nieuw.

Suitehotel Gulde Schoen ontstond uit de versmelting van twee, op zeker moment zelfs drie historische panden: noordelijk De Ghulden Schoen, vandaar de naam van het Suitehotel, zuidelijk Den Cleyne en Grooten Passer, waarvan de funderingen verwijzen naar de middeleeuwen. 

Gebouw met eeuwenlang geschiedenis

In de lente van 2013 voerden stadsarcheologen opgravingen uit in de kelders van Suitehotel Gulde Schoen. Het gebouwcomplex heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het archeologisch onderzoeksteam trof er sporen en vondsten aan uit niet minder dan zeven eeuwen. Het gebouwcomplex verkreeg doorheen de tijd bijzondere en kenmerkende bouwkundige elementen, zoals traptorens, meerdere binnenkoeren, een zuilengalerij, muurschilderingen, volumineuze kelders en een monumentale toegangspoort in barokstijl. Uiteraard zijn niet alle elementen even oud. Boven de poort prijkte een gouden schoen, als uiting van de pandnaam. 

9 unieke suites

Om een uitgesproken bijzondere ervaring voor de gast te bereiken werd veel aandacht besteed aan alle interieur elementen in de 9 suites; een poëtisch gestileerde open haard, een badkamer in de traditie van de thermen en, in de meeste suites, een functionele kitchenette. Assité Dembélé heeft  gekozen voor natuurlijke en exclusieve materialen zoals natuursteen, marmer en massieve houtsoorten, waarvan de puurheid een natuurlijk gevoel van rust uitstraalt. Iedere Suite is uniek en de gast kan zelf via de website bepalen welke suite zijn ‘thuis’ in Antwerpen zal worden. Zo is Suite °1 (61 m²) ‘mystic & private’, gelegen aan de achterzijde en met zicht op de binnenkoer. Suite °2 (54 m²) ‘hidden & private’ bevindt zich op de tweede verdieping met zicht op de OLV Kathedraalklokken. Suite °3 is de combinatie van Suites °1 en °2, ideaal voor een familie of vrienden. Suite °4 (85 m²) is een duplex suite, met warm koninklijk rode tinten waardoor deze suite de naam ‘Royal & Private’ gekregen heeft. Suites °5 (is 73 m² groot, ‘en vogue & private’, met privé terras). Suite °6 – secret & private (51 m²) heeft een indrukwekkende café au lait marmeren vierkante tafel. Suite °7 (61m²) is cozy & private en bevindt zich op de tweede verdiemping. Suite °8 (110 m²) is ‘exclusive & rooftop private’, en heeft een rooftop ligging, met ingang via eigen trap op de 2de verdieping. Suite °9 (45 m²) ‘bright & private’ is de kleinste Split-level suite. 

Karakteristieken suites

Alle suites zijn uniek ingericht met designmeubelen, -verlichting en -decoratie objecten. Er is telkens een privébar en Nespresso koffiemachine, ruime inbouwkasten, Sonos mobile music system, een LG oled flatscreen tv, een safe met laptoplader, individuele airconditioning, C.O Bigelow badproducten, zachte badjassen & slippers. In suite °1, 3, 4, 5 en 8 is de keuken volledig ingericht met kookplaten, afwasmachine, koelkast, microgolfoven. Suite °1 en 7 zijn toegankelijk met een rolstoel. De suiteprijzen gaan van  355 tot 750 per nacht. 

Restaurant en bar

Gulde Schoen heeft ook nog een bar en restaurant, The Gilded Bar met zicht op de Melkmarkt, en The Gilded Restaurant, dat een moderne, seizoensgebonden keuken vol mediterraan-Aziatische invloeden, creatieve wendingen en verrassende ontdekkingen aanbiedt.

Meer info: www.deguldeschoen.be

Auteur: Piet Desmyter – foto: Gulde Schoen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*