Hotel Amaryllis Veurne

Het nieuwe hotel Amaryllis bevindt zich in de Zwarte Nonnenstraat 8, dichtbij het Sint-Walburga stadspark. In deze rustige buurt van Veurne lijk je te zijn aanbeland in een ander tijdperk. Eeuwenoude herenhuizen met prachtige gevels vertellen er verhalen van het verleden. In The Old House, een beschermd monument met onvervalste  kasteelallures, openden Steve Van Belle en Tineke Gunst in januari 2018 het Hotel Amaryllis. The place to be voor rustzoekers en toeristen die de parel van de Westhoek willen ontdekken. De historische Grote Markt ligt op slechts 5 minuten wandelen van het hotel. 

Het monumentaal gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis. Het behoorde in 1570 tot het domein van jonkheer Guillaume van de Coornhuuse van de kasselrij Veurne en werd later de verblijfplaats van de familie Bernier d’Hongerswal. Ook de impressionistische schilder Théodore ’t Scharmer heeft hier in het begin van de vorige eeuw gewoond. Tot 1986 was het arrondissementscommissariaat ondergebracht in het gebouw. 

De langgevel is van baksteen. Op de binnenkoer staat het huidige classicistische hoofdgebouw dat dateert uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Het middengedeelte is voorzien van een driehoekig fronton. De zijvleugels zijn van jongere datum. Op de begane grond bevinden zich de hotelreceptie, de bistro – tearoom en de bar. In de stijlvolle salon is de grote kroonluchter van kleurrijk Venetiaans glas dé blikvanger. De ontbijtruimte kijkt uit op een tuinpark met waterpartij. Het goed verzorgd ontbijt is in buffetvorm. Bij mooi weer kunnen de gasten eten op het terras. Chef Thomas De  Petter (35) is de spil in de keuken. Hij presenteert een maandelijks wisselend menu. De bistro is enkel open op de middag (niet op maandag en donderdag). Het charmehotel beschikt over 14 kamers van de types standaard en superior. Er zijn 2 duplex kamers met ligbad, 2 de luxe kamers, 2 familiekamers voor 4 tot 5 gasten, 3 eenpersoonskamers en een maisonette. Op het gelijkvloers is er een kamer voor personen met een beperking. Alle kamers zijn ruim en net. Ze beschikken over degelijke bedden, kuipzeteltjes, een bureau en een televisie. De muren zijn in fris groen en gebroken wit geschilderd. Er hangen foto’s van het oude Veurne. De badkamers zijn voorzien van een toilet, een douche en/of ligbad. Ook vernieuwde cosmeticaproducten zijn voorhanden.   

De uitbaters zijn professionals in de wereld van de hospitality. Steve Van Belle is een oud leerling van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij is sinds zijn jeugd vertrouwd met de horecasector. Zijn ouders waren hoteliers in Harelbeke. Op 18-jarige leeftijd ging Steve aan de slag in Hotel Hilton in Hanoi. Nadien werkte hij in het Hilton aan de Groenplaats in Antwerpen en in het Apollo Hotel in  Brugge. Hij was ook F&B manager in het Antwerpse Hotel Scandic en operationeel directeur van het Hilton in Boedapest. Het opstarten van een kleine keten was reeds lang de droom van de gedreven ondernemer. Naast Hotel Amaryllis in Veurne runt hij samen met zijn partner ook het gelijknamige hotel in Maldegem.     

Tineke Gunst studeerde hotelmanagement in de Erasmus hogeschool in Brussel en is oud-leerling van Hotelschool Ter Groene Poorte. Zij behaalde tevens het diploma Toerisme- en recreatiemanagement aan de VIVES hogeschool in Brugge. Tineke is ook butler. Haar vader Eric Gunst is zaakvoerder van het Eetcafé De Plakker op de Grote Markt van Veurne. 

Sinds de opening in januari ontving het hotel al veel zakenmensen en toeristen uit eigen land en uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Manager Van Belle wil meerdaagse fietsvakanties promoten met  bagage nabrengservice. De pedaalridders zullen overnachten in het hotel Amaryllis in Maldegem en Veurne. De uitbaters hebben renovatieplannen en gaan daarover onderhandelen met  een architect en de eigenaar van het gebouw.

Hotel Amaryllis Veurne: gratis beveiligde parking – WIFI beschikbaar. 

Auteur en foto: Eric Meseure

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*