Functionaliteit en gastvrijheid in de hotelbar

Hotelbars, ze hebben soms iets mysterieus, ze horen bij het vakantiegevoel of zijn de plaats voor de zakelijke besprekingen. Hoewel professionaliteit nooit ver af is staan ze op gebied van praktische inrichting tussen de mini-bar op de kamer en de soms aanwezige restaurant keuken. Maar bars in een hotel hebben en bewijzen hun sociale en commerciële functie.

The Cobbler bij The Post

Hotel The Post 1898 in Gent is zonder enige twijfel één van de meest, zo niet, het meest overweldigende hotel in de Arteveldestad. De ligging met zicht op de Korenmarkt of op de imposante Graslei maakt van dit centraal gelegen Gentse hotel een unicum. Binnen het hotel is al sinds de opening The Cobbler een vaste waarde. De GM wil het geen hotelbar noemen maar een bar binnen het hotel. Bij de marketing wordt duidelijk een onderscheid gemaakt tussen het hotel en de cocktailbar die The Cobbler uiteindelijk is. Doorgaans zijn 35 % van de klanten hotelgasten die de unieke sfeer en de sublieme inrichting van de bar weten te appreciëren maar ook niet hotelgasten zijn er vaste klanten. Zo ook op het terras dat een verdieping lager aan De Graslei gelegen is. Ook daar vinden hotel- en niet hotelgasten hun plaatsje. Voor manager Brunin zijn de bar en het terras deels een aanvulling van het volledige hotelconcept. Maar zowel de bar als het terras zijn conceptueel zo uitgebouwd dat ze los van het hotel (en zijn gasten) kunnen functioneren. The Cobbler en het terras zijn een aanvulling van de hoger gelegen honesty  bar exclusief voor hotelgasten.  Nog opvallend, zoals er ontelbare veel verassingen zijn in het Gentse hotel, is dat de ruimte van The Cobbler ook de ontbijtruimte met open keuken is voor de hotelgasten.  Zodoende kunnen er ook voor de interne en externe bargasten smakelijke cocktail-versnaperingen bereid worden. 

Henry’s Bar bij Botanic Sanctuary Antwerpen

Binnen de historische muren van het Antwerpse Botanic Sanctuary Antwerp Is er Henry’s Bar. De bar ontleent zijn naam aan Henri-Ferdinand van Heurck, de 19e-eeuwse botanicus en directeur van de Antwerpse botanische tuin. De bar weerspiegelt zijn vreugde in de plantenwereld en is een eerbetoon aan het culturele erfgoed, het leven en de vreugde van de omliggende botanische tuin.

In zijn relatief korte bestaan groeide de bar als een trefpunt voor niet alleen hotelgasten maar ook voor dynamische netwerkers omringd door een kosmopolitische menigte. Er werd een gunstige setting gecreëerd voor gelukkige interacties, van zowel persoonlijke als zakelijke aard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Henry’s Bar een favoriet is onder de bar cognoscenti. Het zet de standaard voor verfijning met een glamoureus vooruitzicht van houten lambrisering, houten vloeren, de beste marmeren accenten en een subliem ontworpen interieur. Je wordt meteen meegenomen naar de wonderwereld van de Botanic.

Passie en persoonlijkheid beschrijven het verleidelijke barfood. De inrichting, met doordachte opstellingen  combineert een reeks eclectische kamers met een rijk gestructureerde zithoek. Het contrast tussen rechte lijnen en elegante rondingen, vrouwelijke elegantie en mannelijke kracht definieert de verfijnde stijl van de bar. Door de juiste materialen en de soms op maat gemaakte barmaterialen te kiezen onderscheiden het salon zich van de hoofdbar, die aansluitend ook nog een ontspannend wijn- en eetgedeelte heeft. Dat alles terwijl de Bourgondische kamer een droom is van fluweel en pluche, perfect voor kleine bijeenkomsten in luxe en privacy. Naast uitstekende wijnen biedt Henry’s een uitgebreide selectie sterke dranken en likeuren, en een menu met klassieke cocktails en kenmerkende drankjes dat elke maand verandert.

FITZ bij Pillows Amsterdam

Bij Pillows Maurits at the Park in Amsterdam hebben ze zowel hun fine dining restaurant VanOost  als het Italiaans-Frans geïnspireerde Spring Cafe Brasserie tot de signature cocktails van Fitz’s Bar in aparte identiteiten opgesplitst die ook voor niet hotelgasten toegankelijk zijn. Maar exclusief voor hotelgasten is er ook de Living, waar hotelgasten 24/7 welkom. De perfecte plek om te ontspannen na een dag in het bruisende Amsterdam of om nog even te werken. De Living van het hotel is een ontmoetingsplaats voor hotelgasten die bij aankomst even willen tot rust komen na hun reis naar het luxe hotel maar is ‘s avonds ook een ontmoetingsplaats voor hotelgasten. Van een echte bar zoals velen voor ogen hebben is geen sprake maar de ruimte nodigt wel uit om (toeristische) ervaringen uit te wisselen en misschien ideeën op te doen voor de volgende stadswandeling. Of hoe zat dat nu ook weer met dat laatste discussiepunt op die turbulente meeting?

Fitz is de voor iedereen toegankelijke cocktailbar van het hotel. De bar doet denken aan de roaring 20’s. Warme tinten met donkere houten elementen creëren een intieme setting, die het mogelijk maakt om briljante ideeën en diepe gesprekken tot laat in de nacht te laten ontwaken. Een bar die heden en verleden met elkaar verbindt. Dat alles wordt afgerond met zeer originele ‘Bar Bites’ . Drankjes geïnspireerd door grote namen uit de jaren 20 zoals Charlie Chaplin, Coco Chanel en F. Scott Fitzgerald’s staan op de kaart. Bij mooi weer, als de zon schijnt, kunnen gasten en buitenstaanders ook genieten op het hoogste punt van het gebouw, bij Fitz’s on the Roof.

JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*