Emmy Stoel is verkozen tot European Hotel Manager of the Year 2023

Emmy Stoel, General Manager van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, is dit jaar de winnaar van de prestigieuze prijs “European Hotel Manager of the Year” die EHMA – European Hotel Managers Association – jaarlijks toekent aan een actief lid dat in het voorgaande jaar en gedurende zijn/haar carrière uitstekende resultaten heeft geboekt op het gebied van hotelmanagement.

De prijs werd haar uitgereikt tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van EHMA die van 10 tot 12 februari 2023 in Lissabon, Portugal, werd gehouden. Tot Emmy’s recente prestaties behoren verschillende prijzen die zij tijdens de recente moeilijke tijden van de pandemie heeft ontvangen als gevolg van de grote sociale betrokkenheid van het hotel onder haar leiding.

“Emmy’s toewijding aan gastvrijheid is vooral opmerkelijk omdat ze een bewezen staat van dienst heeft in het versterken van de inzet van het bedrijf voor gendergelijkheid”, zegt Panos Almyrantis, voorzitter van EHMA. “Wat betreft duurzaamheid, naast het uitvoeren van een indrukwekkende reeks initiatieven, zijn haar projecten gericht op veiligheid, zorg en welzijn van mensen en het helpen van de lokale gemeenschap”. Emmy Stoel heeft inderdaad een bijzondere aandacht voor sociale, culturele en personele waarden die haar tot een opmerkelijke General Manager maken.

Met een lange geschiedenis van werken in de luxe horeca, een expert in gastronomie en hospitality management, studeerde Emmy Stoel af aan de Hotel Management School Maastricht, met een GMP van Cornell university begon ze haar carrière in 1989 bij Hotel de Arendshoeve. In de jaren daarna bekleedde zij diverse managementfuncties bij Hilton hotels en Hotel Okura Amsterdam, waar zij 6 jaar als General Manager werkte. De Accor Group benoemde Emmy Stoel in 2019 tot General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Ze is erkend met verschillende prijzen, waaronder de EHMA Sustainability Award van Diversey 2021, de Virtuoso Culture Award 2021 voor haar “Artists in Residence” project, Villegiature Awards 2021 – Grand Prize Best Service in a Hotel in the World. Onlangs werd zij verkozen tot een van de Top 100 Beste Hotel General Managers voor 2022.

De mededingers waren Claudio Ceccherelli en Giuseppe Rossi. Claudio Ceccherelli, CEO Shedir Hotel Collection in Rome heeft een prestigieus internationaal curriculum gecombineerd met de passie voor het recente avontuur in een nichemarkt als luxe die diepgaande en elegante aandacht voor elk detail vereist. Giuseppe Rossi is General Manager van het Splendide Royal Hotel in Lugano, Zwitserland. Onder zijn leiding heeft het hotel talrijke succesvolle en uitgebreide renovaties uitgevoerd, waaronder de toevoeging van spafaciliteiten die het algemene imago van het hotel hebben verbeterd. Giuseppe heeft een jarenlange toewijding aan kwaliteit en een opmerkelijke staat van dienst in het koesteren van jong talent.

Over EHMA

EHMA werd opgericht in Rome in 1974 door vooraanstaande hotelmanagers met als doel het handhaven en verbeteren van het imago van het hotelwezen. De vereniging heeft momenteel bijna 400 leden die 23 Europese landen vertegenwoordigen. In cijfers uitgedrukt vertegenwoordigt dit ongeveer 350 hotels, 85.000  kamers en 65.000 werknemers.

Foto: Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*