Charmehotel Le Prieuré Saint Géry

Het charmehotel Le Prieuré Saint Gery is een charmant hotelletje en tevens een sterrenrestaurant dat een ideale uitvalsbasis vormt voor een droomweekend in de omgeving van Beaumont en Chimay.

Le Prieuré Saint Géry bevindt zich in Solre-Saint-Géry ten zuiden van Charleroi, diep in de laars van Henegouwen op slechts enkele kilometers van de Franse grens. De precieze oprichtingsakte van deze voormalige, 18-de eeuwse priorij, is onbekend hoewel er meerdere gegronde redenen voorhanden zijn. Het stadje Beaumont ligt amper een boogscheut ver en was vroeger een belangrijk graafschap in Henegouwen. Wie graafschap zegt denkt aan de late middeleeuwen waarbij een ontegensprekelijke band tussen de adel en kerk aanwezig was.

De meest voor de hand liggende reden voor de oprichting van de priorij is dan ook het feit dat enkele broeders en geestelijken zich terug trokken uit het mondaine leven en in afzondering gingen wonen. De bosrijke omgeving was ideaal voor een eindeloze rust en bezinning. Bij de installatie van zijn restaurant in dit gerenoveerd gebouw zorgde chef Vincent Gardinal eveneens voor de renovatie van het geheel. Hierdoor biedt de voormalige priorij 4 kamers en 2 appartementen elk met een specifieke inrichting van de hand van Jean Nicolas. Een leuk discreet geheel waarbij de oude elementen perfect in een sfeervolle en cosy kamerinrichting werden bewaard. Elke kamer heeft een eigen kleuraccent die de gezelligheid en de charme een aangename fijngevoeligheid bezorgen. Hier geen luide stemmen of weergalmende slogans, maar be dachtzaam respect voor een eeuwenoude woning zodat elk moment een eigen leven gaat leiden, intens en intiem. 

Gasten beschikken er over een verantwoord en modern comfort, wifi inbegrepen, en worden verzorgd met heerlijk zacht beddengoed. 

Licht en gratie, elegante stoffen en antiek meubilair geven de salonnetjes in de kamer een intiem karakter en creëren een subtiele wereld die de ziel en het oog bekoort. De vroegere wandelgangen van de priorij, even sfeervol en stijlvol ingericht, bieden ruimschoots de kans om in de wandelgangen te ontbijten. Meubilair en tafellinnen sluiten perfect aan bij de kamerinrichting en brengen je zintuigen tot op het laatste ogenblik in verrukking.

Het restaurant van sterrenchef Vincent Gardinal biedt een uitgekiende verlichting, met zachte kleurschakeringen en witte contrasterende muren. In dit decor serveert Vincent een reeks decoratieve specialiteiten die de smaakpapillen optimaal verwennen. Nauwkeurig geselecteer-de ingrediënten met een sliert regionale accenten vormen een feilloze pairing tussen moderniteit en classicisme.

Charmehotel Le Prieuré Saint Géry is een discreet adresje dat men fluisterend doorgeeft als een goed bewaard geheim. Het pretentie-loos raffinement van het charmehotel is wellicht de meest waardevolle barometer van een zorgeloos verblijf.

Auteur en foto’s: René Van Hoof

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*