ZOKU Paris – neem afscheid van het traditionele hotel

Met drie locaties in Amsterdam, Wenen en Kopenhagen opende Zoku Parijs op 3 april 2023 haar deuren. Dit innovatieve, bekroonde concept mengt hotel, coworking- en uitwisselingsruimte, bar, rooftop, restaurant, fitnessruimte en lokale en lifestyle zaken onder één dak!

Een plek van leven, werken en gezelligheid om in alle eenvoud uit te wisselen. Zoku Paris ligt in het 17e arrondissement, op slechts 10 minuten rijden van het hart van Parijs en op 5 minuten lopen van het metrostation Porte de Clichy, een ideale locatie voor mensen die met de Thalys en de Eurostar reizen.

Een nieuwe manier van denken over hotels

Wanneer u door de deuren van Zoku loopt, een ware bijenkorf van 16.000 m2 verdeeld over 3 verdiepingen, bevindt u zich in een kleine wijk waar het u aan niets ontbreekt, en die u meteen bij aankomst uw tweede thuis kunt noemen… Nadat u de lift naar de 8e verdieping hebt genomen om bij de receptie te komen, ontdekt u de 109 lofts (verdeeld over 3 verdiepingen), een restaurant dat 7 dagen per week open is, van brunch tot diner, werk- en vergaderruimten (die per dag of halve dag kunnen worden gehuurd, waarvan er één is uitgerust met een tafelvoetbal en per uur kan worden gehuurd! ) voor zakenreizigers en, voor het eerst, een kaas- en vleeswarenhoek voor een heerlijke (en lokale) snack, 24 uur per dag beschikbaar. Met een enorm dak met groene ruimtes en een adembenemend uitzicht over de hoofdstad belooft Zoku Paris de ultieme ontspanning na een lange dag de stad verkennen. Sportliefhebbers zullen genieten van de ultramoderne fitnessruimte, ideaal voor krachttraining, yoga of cardio.

Crédit : Ewout Huibers & Concrete

Op het dak bevindt zich een moestuin van 900 m2 die het Living Kitchen restaurant voorziet van seizoensgebonden groenten en kruiden, waardoor de gerechten een lokaal tintje krijgen!

Alle ruimtes van Zoku zijn origineel, innovatief, inspirerend, licht en gecreëerd in samenwerking met Concrete. PCA, Covivio, een bekroonde architectuur- en designstudio.

“Nu hybride en werken op afstand steeds gewoner wordt, omarmen steeds meer bedrijven deze trend. Zoku is een voorloper in het creëren van gebouwen voor gemengd gebruik voor mobiele werknemers en netwerken in heel Europa. Onze nieuwste opening, Zoku Parijs, komt ten goede aan internationale zakenreizigers en Parijse bedrijven in deze bloeiende hoofdstad. Deze vierde Zoku-vestiging markeert ook het begin van onze samenwerking met Covivio, dat de wedstrijd Réinventer Paris heeft gewonnen met het innovatieve Stream Building, ontworpen door PCA-Stream. Door zowel duurzame elementen als multifunctionele ruimtes te integreren, zijn we er trots op deel uit te maken van een gebouw dat het DNA van Zoku echt laat zien,” zegt Marc Jongerius, CEO en medeoprichter van Zoku.

Zoku Parijs is een plek voor delen en uitwisselen, en we willen een integraal onderdeel zijn van een van de meest bezochte steden ter wereld!

Het einde van de traditionele hotelkamer

In hotelkamers zoals wij die kennen, staat het bed centraal. Zoku daarentegen heeft de grote keukentafel gekozen als middelpunt van zijn lofts, een symbool van gezelligheid maar ook een omgeving die bevorderlijk is voor het werk. Met een woonkamer, een keukenhoek, een badkamer, een tafel voor 4 personen, een kingsize bed en aanpasbare kunstwerken – de kleine extra touch – biedt Zoku hybride ruimtes van 24 tot 30m2, die comfort en efficiëntie combineren en de bewoners in staat stellen vrienden of collega’s uit te nodigen, om in de beste omstandigheden te werken.

De lofts, ontworpen als een levensgroot Tetris-spel, zijn aanpasbaar aan individuele behoeften dankzij de opklapbare scheidingswanden en het veelzijdige meubilair. In elke loft kan de trap naar het bed worden opgeborgen, waardoor de ruimte verandert in een werk- of vergaderruimte, die voor een halve of hele dag privé kan worden gemaakt. Zoku Paris biedt drie nieuwe en unieke accommodatietypes: het Zoku Apartment, de Zoku Studio en het MeetingLoft Office.

Loft XXL – Credit : Ewout Huibers & Concrete

In totaal biedt Zoku Paris 7 kamertypes: de Zoku Loft, de Zoku Loft XL, de Zoku Loft XXL, de Zoku Room, de Zoku Apartment, de Zoku Studio en de Zoku Movie Room.

Op elke verdieping van Zoku Paris is ook de “Alibaba Cave”, die gasten voorziet van alles wat ze nodig kunnen hebben tijdens hun verblijf: schoonmaakmiddelen, extra lakens, keukengerei, extra wijnglazen, yogamatten, en nog veel meer – allemaal gratis te lenen! Op de begane grond kan elke gast naar de garderobe, zowel voor het inchecken als na het uitchecken. Dit betekent dat gasten die vroeg aankomen kunnen douchen of hun bagage kunnen achterlaten wanneer het hen uitkomt, zonder extra kosten.

Of het nu gaat om een kort of lang verblijf, dit innovatieve concept beantwoordt perfect aan de behoeften van de hedendaagse reiziger, vooral in een tijdperk waarin de grenzen tussen werk en privé steeds meer vervagen…

Vorig jaar werd Parijs gerangschikt onder de slechtste steden ter wereld voor expats. Zoku is hier om dat te veranderen. Zoku helpt expats en zakenreizigers in contact te komen met de lokale bevolking. Of je nu accommodatie nodig hebt voor een snelle soloreis, op zoek bent naar accommodatie voor de lange termijn of gewoon een ruimte wilt huren voor een bedrijfsretraite, Zoku werkt met je samen om een echt persoonlijke ervaring te creëren die rekening houdt met zowel vrijetijds- als zakelijke behoeften.

Het concept van het hotel onderscheidt zich ook door de aanwezigheid van een on-site Community Manager, die gemeenschapsdiners en andere sociale rituelen organiseert voor gasten die 14 nachten of langer blijven. Hij zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt vanaf het moment dat ze aankomen, en organiseert interessante evenementen voor de lokale bevolking, zoals workshops, lezingen of de Apéro Live Music Sessions elke donderdagavond.

Over Zoku

Zoku heeft een nieuwe categorie binnen de horeca uitgevonden met zijn hybride thuiskantoorconcept en bekroonde Zoku Loft. Opgericht in 2016 door de Nederlandse ondernemers Hans Meyer en Marc Jongerius, is Zoku vernoemd naar het Japanse woord voor familie, stam of clan. Zoku faciliteert het dagelijks leven, werk en reizen, rekening houdend met de behoeften van een groeiende populatie van globetrottende professionals, digitale nomaden en telewerkers. De veelzijdige bedrijfsfaciliteiten maken het tot een pionier in gastvrijheid, met hybride werkoplossingen die mensen in staat stellen opnieuw verbinding te maken terwijl ze overal werken. Het gedurfde concept, dat veel verder gaat dan het standaard hotelaanbod, heeft talrijke prijzen gewonnen, lovende kritieken van gasten ontvangen en wordt geprezen om zijn levendige sociale ruimtes, inzet voor duurzaam toerisme en unieke gemeenschap die verbindingen tussen bewoners en de lokale bevolking vergemakkelijkt. Zoku was een van de eerste accommodaties ter wereld die in 2018 de B Corp-certificering behaalde en werd door Forbes uitgeroepen tot “een van de 25 coolste hotels ter wereld”. Zoku breidde in 2021 uit met de opening van Kopenhagen en Wenen en voegde begin april 2023 Parijs toe aan zijn portfolio van Europese hubs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*