Veilige handhygiëne met dispensersystemen van ADA Cosmetics

Handen zijn een essentiële transmissieroute voor gevaarlijke ziektekiemen – niet alleen in tijden van pandemieën. Daarom heeft de Wereldgezondheidsorganisatie op 5 mei de Werelddag voor handhygiëne ingesteld. ADA Cosmetics ondersteunt de oproep en de hotelindustrie met hygiëne-veilige dispensersystemen.

Handen zijn een essentiële transmissieroute voor gevaarlijke ziektekiemen. Dit maakt een regelmatige en nauwgezette handhygiëne des te belangrijker. Hotels hebben altijd strenge regels gehad voor schoonmaken en desinfecteren. Ten laatste door de Corona-pandemie is het bewustzijn voor hygiëne en dus voor het grondig wassen van de handen verder toegenomen – ook bij hotelgasten. Vooral in gevoelige badkamer-, wellness- en sanitaire ruimtes komt de wens naar maximale bescherming letterlijk dichtbij.

Hotels stellen graag moderne dispensersystemen ter beschikking voor het wassen van de handen en persoonlijke hygiëne. Maar niet elk systeem is veilig. Wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat hervulbare dispensersystemen zelf vaak besmet zijn met bacteriën. In een studie van de universiteit van Arizona bijvoorbeeld bleek 77 procent van de onderzochte open dispensers besmet te zijn met bacteriën. 50 procent was zelfs zo zwaar besmet dat het gebruik ervan een groot gezondheidsrisico inhield. Als bacteriën zich eenmaal in navulbare dispensers hebben genesteld, is het uiterst moeilijk om de besmette dispenser weer volledig kiemvrij te maken.

Hygiëneveiligheid speelde daarom een centrale rol bij de ontwikkeling van het nieuwste dispensersysteem voor de toonaangevende fabrikant van hotelcosmetica en dispensersystemen, ADA Cosmetics. Het resultaat is SHAPE – een pompdispensersysteem dat modern design, hoge functionaliteit en maximale hygiëne combineert. Een veilige precisiesluiting voorkomt op betrouwbare wijze dat ziektekiemen in de fles terechtkomen. De cosmetische producten blijven hygiënisch schoon – tot de laatste druppel. Het gladde oppervlak van de manipulatiebestendige flessen maakt ze ook gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten aan de buitenkant. SHAPE maakt het dus gemakkelijk voor hotels en hun personeel om hun gasten de hoogste normen inzake hygiëne te garanderen en hen tegelijk een aangename productervaring te bieden. Bovendien scoort SHAPE met ecologische voordelen: Het bespaart 85 procent plastic en vloeibaar afval in vergelijking met miniflesjes.

Fabrikant en innovator ADA Cosmetics, dat vier decennia geleden de eerste dispenser voor de hotelsector uitvond, biedt een brede waaier van moderne, hygiënisch verantwoorde oplossingen. Daartoe behoort het SMART CARE SYSTEM, een gepatenteerd, eveneens gesloten systeem dat een hoge productesthetiek combineert met ecologische consistentie. Of de klassieke PRESS & WASH, waarbij de patroon volledig uit gerecycleerd materiaal bestaat. Het systeem berust op een superieure elegantie in ontwerp en beproefde toepassingstechnologie. Meer op www.ada-cosmetics.com.

Op de foto: het nieuwe, gesloten dispensersysteem SHAPE met beveiligde pompsluiting van ADA Cosmetics biedt maximale hygiëneveiligheid.

Foto-Copyright: ADA Cosmetics

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*