Unieke overnachting in een vliegtuig B&B ?  Air-Bilzenn: Ready to take off!

Ooit willen slapen in een echt vliegtuig? Het kan in ons land en wel in Eigenbilzen. Daar in het Limburgse groen baten Luc en Madeleine Degens Air-Bilzenn uit. Een imposante Antonov AN2 uit Oekraïne verwelkomt sinds een jaar gasten uit heel de wereld. Boys and Toys, het blijft bestaan.

“ Ik vloog zelf al 15 jaar als hobbypiloot en had mijn opleiding als beroepspiloot zo goed als afgerond, “ steekt Luc Degens van wal, “ Tot 9/11 eraan kwam. Toen viel alles weg. Maar de microbe liet me niet los. Zo kwam ik op het spoor van deze oude Antonov. Hij werd gebouwd in Kiev en heeft zijn laatste 20 jaar gevlogen als ambulancevliegtuig in Polen.”

Luc en Madeleine zagen meteen mogelijkheden. Ze kwamen immers niet onbeslagen ten ijs. Negen jaar lang baatten ze de vakantiewoning ‘Villa Oliva’ uit in Andalusië.  Selfmade met oog voor details.

Dat merk je meteen wanneer je het vliegtuig betreed.  Het exterieur van de machine werd in Polen gerenoveerd. Verder heeft Luc zelf alles afgewerkt en ingericht ter plaatse in zijn tuin. Een huzarenstukje dat acht maanden zweet en tranen kostte, want alles op maat gemaakt. De Antonov AN2 is goed voor 2 personen en ingericht als een heuse hotelkamer, zonder daarbij de originele elementen geweld aan te doen. Dat leverde Air-Bilzenn een classificatie op als B&B bij Toerisme Vlaanderen.

“De cockpit is volledig origineel. Alles werkt. Ik heb er een simulatie van radiofrequenties ingebouwd, waardoor het levensecht klinkt, “ legt Luc Degens uit. “ Attributen als een lederen vliegeniers cap en koptelefoon maken het geheel af. Een wand scheidt de cockpit met het salonnetje. Hier vind je 3 relaxzetels, die in de gamewereld worden gebruikt. Al onze gasten krijgen een welkomstpakket met versnaperingen en een flesje cava. Er is een gevulde minibar aanwezig, een Nespresso voor koffie of thee. En in het keukentje vind je voldoende bestek.  Alles, idem het ontbijt de ochtend nadien, is inclusief in de prijs. Het slaapgedeelte bestaat uit een ruim bed van 2 m op 1.45 m.  Vermits dit in de staart van het vliegtuig is ingebouwd, hebben we maatwerk verricht. Matrassen, beddengoed, maar ook het linnen en de badjassen in de badkamer zijn van de hoogste Scandinavische kwaliteit, waardoor het zacht wegdromen wordt onder de dekbedovertrekken. Voor de sfeer zie je een ledstrip aan het plafond  en kan je interactief kleurenlicht oproepen. De Zephirairco anticipeert op koud of warm en is energie efficiënt.  Er is een LG-tv met Netflix voorzien en je kunt online via Wifi. ”

Voor de badkamer moet je naar buiten. Er is een aparte douchecel voorzien. Ook zijn er prieeltjes met een BBQ, een houtgestookte hot tub en je kunt petanquen, darts of badminton spelen. Alles is voorzien.

“We hebben het gastenverblijf avontuurlijk opgevat. Het luxe ontbijt wordt aan je vliegtuigdeur gebracht. We houden uiteraard rekening met gasten die een lactose-intolerantie of glutenvrij ontbijt wensen. Dat vraagt wel een seintje vooraf.  Maar verder je moet inderdaad naar buiten voor je douche. Net zoals je ook zelf je hot tub moet stoken. Het hout is voorradig. De BBQ werkt dan weer op gas, “ legt Luc uit. Maar laat dat net de charme zijn van Air-Bilzenn. Hier in het groen van de Wolfsberg, op de grens van Kempen en Haspengouw, kom je tot rust en ga je ‘back to basics’. Van hier uit vertrekken ook diverse wandelroutes.”

B&B Air-Bilzenn is uniek in ons land. In Nederland zijn er nog twee gelijkaardige projecten met vliegtuigen, maar die blijken adults-only. Een laatste tip? “ Je kunt ook voor 4 personen boeken. Naast het verblijf in het vliegtuig is er ook nog aanpalend een luxe vakantiewoning voorzien met alles erop en eraan. Je merkt ons verhaal is nog lang niet uitverteld,” besluit Luc Degens.

B&B Air-Bilzenn / Bil-zenn, Wolfsbergstraat zn, 3740 Eigenbilzen – info@air-bilzenn.com  of www.air-bilzenn.com

Jempi Welkenhuyzen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*