The Notary is nieuwste parel aan Brugse hotelkroon

Zonder plotse tijdrovende pech opent eind januari ’23 het gloednieuwe boutique hotel The Notary de deuren in de Moerstraat te Brugge. The Notary kijkt uit op Hotel Karel de Stoute (3*) en op de achterkant van Dukes’ Palace (5*). Qua niveau van luxe en comfort zal The Notary ongetwijfeld het dichtst bij laatstgenoemde absolute topper aansluiten. In beide hotels frappeert ook een flink uit de kluiten gewassen tuin, zowaar in het hart van de stad!

The Notary bestaat uit 9 ruime suites, elk van 40 à 70 m², annex badkamer waarin zowel bad als douche (in bepaalde suites zelfs met 2 douchekoppen) beschikbaar zijn. Tot de voorzieningen van elke entiteit behoren ook een Sonos systeem en een (elektrisch bedienbare) open haard.

Elke suite draagt ook een heel persoonlijk karakter, zoals bijv. Moors of Afrikaans. Bij de realisatie ervan werd onder meer een beroep gedaan op de onvolprezen diensten van meesterdecorateur Pieter Porters.

De monumentale trap onderstreept het beoogde huiselijk karakter van The Notary. Dat komt nog sterker tot uiting in de gemeenschappelijke gedeelten op het gelijkvloers. Zoals de ontvangstruimte waar de aankomende gasten op een drankje zullen vergast worden, de lounge en de indrukwekkende keuken. De ontbijtzaal werd fleurig ingericht als Palm Court. Bij geschikte weersomstandigheden kan ook het aansluitend terras ingeschakeld worden.

Ontbijt als gangenmaaltijd

Els Vandermeeren, director of operations en straks de general manager van The Notary, over dat ontbijt: “We focussen op een totaal ander concept dan het gewoon ontbijt. Het is geïnspireerd door meesterchef Wouter Van Tichelen. Daarbij zullen we met verschillende gangen werken: 5 à 6 kleine gerechtjes die neergezet worden naast het brood en de andere klassieke elementen. Bedoeling hiervan is om er al vanaf ’s morgens voor de gasten een mooie beleving van te maken.

Overigens zullen ze ook de mogelijkheid hebben om hier in de namiddag koffie te komen drinken en van vers gebak te genieten, hetzij van een goede cocktail of een wijntje, met eventueel wat ham, kaas of één van onze kleine gerechtjes.”

Els Vandermeeren (gm), Tom Ulenaers en Marnik Minelli

Gewezen notariaat

De naamgeving van het hotel lag voor het grijpen. In deze unieke herenwoning was gedurende decennia het kantoor van de drie opeenvolgende generaties notaris Van Caillie gevestigd. Bij gebrek aan opvolger werd zo’n twee jaar geleden werd het pand zelf verkocht. De nieuwe eigenaars, dr. Marnik Minelli en burg.ir. Tom Ulenaers, begonnen bijna meteen aan de renovatie. Het resultaat hiervan wordt straks duidelijk een nieuwe parel aan de rijkversierde Brugse hotelkroon.

Tekst: Daniel Steevens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*