Rogier Braakman nieuwe managing director van Penta Hotels Worldwide

De Nederlander Rogier Braakman is sinds 1 februari aan de slag als nieuwe managing director van Penta Hotels, functie waarin hij Eugène Staal opvolgt die het merk twee jaar heeft geleid als president.

Rogier Braakman (43) heeft reeds een succesvolle loopbaan in de hotel branche achter de rug. Hij studeerde in 1999 af aan de Hotelschool Den Haag en begon zijn carrière met verschillende managementposities, zowel bij The Ritz-Carlton in Atlanta als binnen verschillende corporate functies bij Hilton Hotels en Landal GreenParks. Daarna volgden 12 jaar van ondernemerschap waarin Rogier eigenhandig Sandton Hotels en recenter Pillow Hotels opbouwde. Met visionair leiderschap en een start-up mentaliteit breidden Rogier en zijn team het bedrijf uit tot de huidige portfolio van hotels. In de zomer van 2018 vertrok Rogier en nam hij een ‘hotelsabbatical’. Hij deed consulting werk en investeerde in een aantal technologische start-ups in Nederland via NoCeiling, een private-equity fonds waarvan hij medeoprichter is.

Rogier arriveerde in een uitdagende tijd voor de branche en in volle COVID-19 crisis. Hij zegt: “Gedwongen worden om de operatie voor een onbepaalde tijd te onderbreken, is de grootste vrees van elke bedrijfseigenaar. We hebben non-stop gewerkt om de activiteiten in veel hotels tijdelijk op te schorten en onze processen te herstructureren. Daarnaast vragen we grote opofferingen van alle teamleden en stakeholders. We houden onze hotels bedrijfsklaar zodat we onze diensten kunnen aanbieden aan overheidsinstanties en -diensten om hen indien nodig te ondersteunen in deze bijzondere tijd. Ik neem met trots het voortouw van een krachtige en vooruitstrevende organisatie. We hebben veel talent aan boord en ik ben onder de indruk van de veerkracht, open mentaliteit en positiviteit van ons team. Daarom wil ik vooral welgemeend en nederig ‘dankjewel’ zeggen tegen alle medewerkers bij Penta. We zijn momenteel volledig gefocust op het implementeren van ons social distancing-programma – en we maken ons klaar om onze gasten een veilig verblijf te garanderen waarbij ze nog steeds kunnen genieten van de geliefde Penta-spirit. We kunnen allemaal niet wachten om weer
volledig aan de slag te gaan en ons coole merk verder uit te breiden!”

Penta Hotels

Penta Hotels staat bekend om het maken van gedurfde keuzes en het uitdagen van de status quo. De hotels trekken zowel zakelijke als leisure gasten aan en worden gekenmerkt door een zorgeloze servicebenadering en een relaxte lifestyle vibe. Penta is gebouwd op een efficiënt gecentraliseerd operationeel model. Het is een alternatief voor de stijve, saaie en gedateerde concepten die nog veel aanwezig zijn in het middensegment van de markt. Daarnaast gaat elk Pentahotel net dat stapje verder en nemen ze een actieve rol aan in hun directe lokale omgeving. Sinds het einde van 2018 helpen de hotelteams met verschillende uitdagingen op sociaal en milieugebied. Penta Hotels als groep heeft meer dan 1700 uur besteed aan gemeenschappelijke projecten. Een daarvan is het helpen van minderbedeelden door in de wintermaanden soep te doneren via het ‘Souper Heroes’-project. De hotelketen heeft 28 hotels in Europa en Azië.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*