Professionele beeldschermen

Professionele beeldschermen vinden steeds meer hun weg naar het hotel. Digital signage kan immers een grote bijdrage leveren aan de gastvrijheid van een hotel. Dankzij deze professionele beeldschermen kan de hotelier zijn boodschap op een effectieve manier overbrengen. De displays worden bovendien steeds interactiever.

Gebruiksgemak voor de hotelier 

Voor hoteliers is het van belang dat de eigen content gemakkelijk doorgezet kan worden naar alle gewenste professionele beeldschermen. De meeste aanbieders hebben dan ook tools in het leven geroepen, waarmee alle verbonden schermen en displays in het hotel vanop één server kunnen worden aangestuurd. Philips Professional Displays bijvoorbeeld heeft de CMND & Create ontwikkeld, die inbegrepen is bij de schermen van Philips en de hotelier helpen bij het ontwerpen en creëren van de multimediacontent.

Toepassingen

Beeldschermoplossingen in een hotel kunnen ingezet worden bij diverse toepassingen. Zo kan de bewegwijzering en de aanduiding van kamers of vergaderzalen met beeldschermen worden gedaan. Displays kunnen gasten ook helpen om de weg naar de publiek ruimtes gemakkelijker te vinden (ontbijtruimte, wellness, vergaderzalen…). De screens kunnen de gasten ook bijkomende informatie geven over de bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel.

Interactiviteit

Daarnaast spelen de fabrikanten ook in op de trend van interactiviteit met touchscreens. De multi-touch displays geven het hotel de finishing touch. Met uiteenlopende touchscreens trekt de hotelier de aandacht van zijn gasten. 

Met touch screen displays in de lobby kan de hotelier het proces bij de check-in vereenvoudigen. Displays kunnen ook ingezet worden in het restaurant om het menu te presenteren. Wanneer bijvoorbeeld een menukaart met een tablet wordt gepresenteerd, kan er bij de verschillende gerechten veel meer informatie worden gegeven.

Beeldkwaliteit

Moderne beeldschermen hebben een ongelofelijke beeldkwaliteit. Videowall monitoren zijn zo ontworpen dat de schermen maximale exposure bieden. De schermen maken gebruik van de nieuwste LED-technologie, dat hogere helderheid en rijkere kleuren biedt. LG zet een grote stap in de toekomst van displays met de introductie van de transparant OLED. Deze displays maken gebruik van de zelfverlichte OLED technologie, waardoor de schermen tot vier keer transparanter worden. Ondanks de transparantie, behouden de beeldschermen het oneindige contrast en de perfecte kleuren die men van van de OLED technologie gewend is. 

Enkele fabrikanten

De schermen van Philips die je in het hotel vindt, moeten over enkele jaren nog steeds aan de moderne eisen van de hotelgasten voldoen. De Videowall monitoren zijn zo ontworpen dat de schermen maximale exposure en een ongelofelijke beeldkwaliteit bieden, met een vrijwel onzichtbare rand, zodat de content volledig tot haar recht komt.Daarnaast speelt Philips in op de trend van interactiviteit met touchscreens. De geavanceerde collectie multi-touch displays van Philips geeft het hotel de finishing touch. Met uiteenlopende touchscreens trekt de hotelier de aandacht van zijn gasten.  Een unieke eigenschap binnen de hotelmarkt is dat de beeldschermen van Philips kunnen worden voorzien van Android OS. Dat biedt de mogelijkheid om applicaties op de schermen te instaleren.

Op gebied van digital signage heeft LG tal van interessante nieuwe schermen die mooi in te passen zijn in de hotelomgeving. De Ultra Strech beeldschermoplossingen zijn zeker interessant voor gebruik in de lobby en de executive lounges. De Curved Open Frame schermen zijn mooi in te passen in de Hotel Lobby of in de bars. Enkele nieuwe standaard monitoren (Commercial Lite)  die gebruikt kunnen worden in een hotelomgeving zijn de XXUU640C toestellen, die verkrijgbaar zijn vanaf 43 tot en met 70 inch. De 4K displays worden vooral gebruikt in de vergaderzalen van het hotel. Door gebruik te maken van de transparante OLED, krijg je een ongeëvenaarde transparantie. 

Doordat Samsung gebruik maakt van de nieuwste LED-technologie, kunnen er grotere schermen aangeboden worden, wat interessant is voor lobby’s, architecturale decoratie, restaurants en de grotere seminarieruimtes met daglicht aanwijzing. LED is duidelijk de ultieme grotere display : zonder randen, met hoge helderheid, rijke kleuren en zeer duurzaam. Met de Samsung Flip kunnen vele hotels met verouderd seminarieruimtes materiaal toch van iedere ruimte een top-of-the-line vergaderruimte maken. Flip kan ook gebruikt worden om gasten/groepen te verwelkomen of om de restaurant menu/foto’s op te zetten dankzij de “freeze” functie zodat de inhoud niet gewist/aangepast kan worden. 

Auteur en foto: Pter Van Oyen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*