Mercure Antwerpen City Center bekroond met internationale award

De LIV Hospitality design awards, gelanceerd in 2020, bekronen wereldwijd excellentie in de hospitality sector op vlak van architectuur, interieurdesign en de ervaring van de gast. Een jury van architecten, designers, hoteliers, ontwikkelaars en leiders op het gebied van architectuur en interieurontwerpers selecteert de winnaars. In het beoordelingsproces wordt rekening gehouden met verschillende aspecten als esthetiek, ergonomie en duurzaamheid. 

Dit jaar won Mercure Antwerpen City center, dat recent heropende na een duidelijk succesvolle renovatie, in de categorie Interior Design City Destination. Horeca architectuur en interieur design zijn sleutelfactoren in de tevredenheid van de gast en maatstaven voor het niveau van service, kwaliteit en comfort. De LIV Hospitality Design Awards streven ernaar inspirerende projecten van professionele ontwerpers te ondersteunen en te promoten, evenals fris en stimulerend werk van opkomende ontwerpers en studenten aan het daglicht te brengen.

Ode aan lokale voortreffelijkheid

De Mercure hotels staan er om bekend veel aandacht te besteden aan de omgeving waarin ze zich bevinden en leggen zo een grote focus op het lokale aspect. Dat geldt ook voor hun keuze in interieurelementen. Designer Jane Maciver nam de wereldwijde faam van Antwerpen als modestad mee in haar karaktervolle design. De Antwerpse Academie voor Schone Kunsten was dan ook een grote inspiratiebron. Het gebruik van patronen, kleur, textuur en kunst in het hotel zijn gedurfd en brengen hulde aan het creatieve talent dat de stad huisvest.De lobby is van een kleine, donkere aankomsthal getransformeerd in een royale ruimte waar de combinatie van het Antwerps blauw in de lambrisering en bordeauxrode tegelvloer een luxueus gevoel uitstralen. De receptiebalie spreekt meteen aan dankzij de keuze van gestikte materialen en de grote fotografische print.

Lichter kleurenpalet in eetruimtes

LIV Hospitality Awards schenkt veel aandacht aan de inrichting van eetruimtes. Lokale specialiteitenrestaurants breiden zich wereldwijd uit, food courts zijn synoniemen van diversiteit en fine dining is een multisensoriële ervaring. De opties beschikbaar in de horeca zijn voortdurend in ontwikkeling en bieden spannende nieuwe concepten, verschillende sferen, ontwerpen, kleuren en texturen voor zowel onze smaakpapillen als onze ogen. In de eetruimtes van het hotel werd gekozen voor een subtielere aanpak. Het kleurenpalet is lichter dan die van de inkomhal en de ruimte straalt een klassiek Europees bistro-gehalte uit. De bar bestaat uit geglazuurde tegels, de stoelen zorgen voor een urban chique gehalte en de keuze in verlichting zorgt voor een sfeervol geheel.

Hotel Mercure Antwerpen City Center bevindt zich op wandelafstand van het Centraal Station en biedt uitzicht op het Stadspark.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*