IHA Awards 2024 uitgereikt

De Independent Hotel Show Amsterdam is hét business-evenement voor managers van boetiek- en luxehotels. Meer dan 200 exposanten lieten zich van hun beste kant zien op 12 en 13 maart jongstleden tijdens deze vierde editie in de Amsterdamse RAI. Een uitgebreid seminar-programma trok de aandacht met actuele ontwikkelingen in de branche. Naast Amsterdam, wordt de boetiekbeurs ook georganiseerd in Londen, Miami en München.

Tekst Michèle Grassi – foto’s independent hotel show

Maar terug dus naar Amsterdam… Daar werden op de eerste beursavond onder meer de IHA Awards uitgereikt.

  1. Kees Hensen en Mascha Smit van himgroep (boutique Hotels in Gelderland) werden samen
    uitgeroepen tot Independent Hoteliers of the Year.
  2. Les Cabanes d’Ostende (Oostende) sleepte de award in de wacht voor Independent Hotel of the Year.
  3. De Outstanding Contribution Award ging naar Stephan Stokkermans, Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin (Noordwijk-aan-Zee).
  4. De award voor Best Hotel Design ging dit jaar naar ontwerpbureau 5AM (Antwerpen) van Rosa Hotel, eveneens in Oostende.
  5. De Award voor de beste hotelwebsite van het jaar ging naar Hotel Haarhuis in Arnhem.

Hierbij werd de Belgische hotellerie, en in casu Oostende, mooi vertegenwoordigd. Het was voor de tweede keer dat de awards werden uitgereikt in Amsterdam. De prijzen werden mogelijk gemaakt door Hotek. In London, waar de Independent Hotel Show is ontstaan, worden deze hospitality-prijzen al veel langer uitgereikt en is de awardshow uitgegroeid tot een fenomeen. De awards zijn in het leven geroepen om de categorie ‘independent hotels’ te vieren. Wereldwijd zien we een enorme groei van dit type hotels.

Tijdens de 2 beursdagen was er dit jaar meer dan ooit belangstelling voor de verschillende seminars, vooral die over de hospitality-trends. Ook de lezingen en paneldiscussies over luxury vielen enorm in de smaak.

De lustrum-editie van de Indepent Hotel Show Amsterdam zal volgend jaar plaatsvinden op 11 en 12 maart.
www.independenthotelshow.nl