Hyatt neemt Dream Hotel Group over

Hyatt Hotel Corporation en Dream Hotel Group hebben eind november een akkoord bereikt waarbij een Hyatt-filiaal het lifestyle hotelmerk en managementplatform van Dream Hotel Group overneemt, waaronder de merken Dream Hotels, The Chatwal Hotels en Unscripted Hotels, met eigendommen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Deze asset-light overname zal een portefeuille van 12 beheerde of gefranchiseerde lifestylehotels omvatten, met nog eens 24 ondertekende langetermijnbeheerovereenkomsten voor hotels die naar verwachting in de toekomst zullen openen. Na voltooiing zal deze uitbreiding meer dan 1.700 kamers toevoegen aan de lifestyle portefeuille van Hyatt en zal het aantal kamers van Hyatt in New York City met meer dan 30% toenemen. Deze overname zet de asset-light groeistrategie van Hyatt voort na de transacties voor de overname van Two Roads Hospitality in 2018 en Apple Leisure Group in 2021 en, recentelijk, de samenwerkingsovereenkomst van Hyatt met het Duitse Lindner Hotels AG om de aanwezigheid van Hyatt in Europa verder uit te breiden.

Overnameprijs

Bij de sluiting betaalt Hyatt een basisaankoopprijs van $ 125 miljoen, met maximaal een extra $ 175 miljoen in de komende zes jaar als er eigendommen in de pijplijn komen en worden geopend. Gestabiliseerde managementvergoedingen in verband met de basisaankoopprijs van $125 miljoen worden geschat op ongeveer $12 miljoen en, voor zover de voorwaardelijke aankoopprijs van $175 miljoen wordt betaald, worden extra gestabiliseerde managementvergoedingen geschat op ongeveer $27 miljoen. De totale basisaankoopprijs plus de voorwaardelijke aankoopprijs vertegenwoordigt een aantrekkelijke multiple in de hoge cijfers van de verwachte gestabiliseerde inkomsten, aldus de bedrijven.

De overname zal de aanwezigheid van Hyatt in belangrijke markten uitbreiden, waaronder Nashville, Hollywood, South Beach, Durham, verschillende locaties in New York City en één in de Catskills. Ondertekende contracten vertegenwoordigen bijkomende strategische bestemmingen waaronder Las Vegas, Saint Lucia en Doha.

De transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden. Chatwal zal zich blijven inzetten als eigenaar van vier open en twee toekomstige hotels die naar verwachting tot de Hyatt-portfolio zullen toetreden. Stein zal zich bij Hyatt voegen als hoofd van Dream Hotels om de integratie van de Dream Hotel Group merken in de Hyatt portefeuille te begeleiden, om ervoor te zorgen dat het “unieke DNA van elk merk behouden blijft terwijl de mogelijkheden van Hyatt worden benut om de prestaties van het vastgoed te optimaliseren”, aldus het bedrijf. Daarnaast zal David Kuperberg, Chief Development Officer van Dream Hotel Group, zich bij Hyatt voegen als hoofd ontwikkeling Dream Hotels; COO Michael Lindenbaum zal zich bij Hyatt voegen als wereldwijd hoofd operations Dream Hotels.

Foto: Dream Hotel Nashville

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*