Bars en restaurants van Fletcher en Hampshire Hotels open

Afgelopen weekend hebben in Nederland de eerste Fletcher Hotels de deuren opnieuw geopend. Dat gebeurde na een grootscheepse operatie waarbij alle eet- en drinkgelegenheden aangepast werden aan de 1,5 meter economie. Voor de hotelgasten zijn daarmee ook de restaurants, bars en terrassen weer open. De kleinere hotelgroep Hampshire Hotels voerde een gelijkaardige transformatie door.

Hoewel zoals bij ons restaurants en bars in Nederland gesloten moeten blijven, mogen hotels, ook net zoals hier, wel geopend zijn. Daarentegen is het in Nederland toegestaan om de restaurants en bars in de hotels voor hotelgasten te openen, mits er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand en met de andere veiligheidsvoorschriften.

Concreet werden in de restaurants afzettafels gecreëerd, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft, en zijn de ontbijtbuffetten vervangen door een à la carte ontbijt. In de hotels zijn voor gasten en medewerkers op diverse plaatsen desinfecterende middelen aanwezig en wordt door middel van onder andere vloerstickers en posters gewezen op de gangbare corona-richtlijnen.

Drukke zomer verwacht!

Fletcher Hotels spreekt van een duidelijk geslaagd experiment. Zowel de gasten als de medewerkers zijn zeer tevreden over het verloop van het voorbije weekend. Al blijft de situatie constant geëvalueerd worden. De overige hotels van de groep worden eveneens in gereedheid gebracht. Bedoeling is in ieder geval om het experiment op korte tijd ook op de weekdagen door te voeren.

Vermits het er naar uitziet dat het overgrote deel van de Nederlanders dit jaar vakantie in eigen land zal vieren, verwacht Fletcher Hotels een ongelofelijke drukke zomer in haar hotels. De boekingen komen in ieder geval weer goed op gang, aldus CEO Rob Hermans van de Fletcher Hotels. Door de getroffen maatregelen in de hotels gebeurt dit op een verantwoorde manier.

Zorghotels

Aan deze grootschalige herinrichtingscampagne is uitgebreid overleg met de 25 Nederlandse veiligheidsregio’s voorafgegaan. Tegelijk werden ook onderhandelingen opgestart om indien nodig een aantal Fletcher-hotels in te schakelen als zorghotel. Daar zouden patiënten – zowel besmet als niet-besmet – terecht kunnen waarvan de gezondheid te goed was om gehospitaliseerd te worden. Bij een aantal hotels van de groep Van der Valk was dit eveneens het geval. 

De relatief gunstige evolutie van de coronacrisis maakt dat de Nederlandse ziekenhuizen deze back-up niet vandoen hadden, en op korte termijn ziet het daar ook niet naar uit.

(Daniel Steevens)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*