9Hotel Collection Group breidt ook in Brussel uit

Het jaar 2019 was een jaar van sterke groei voor de 9Hotel Collection Group, die een omzet van €23,71M bereikte (€18,06M in 2018). Er werden 265.000 overnachtingen gegenereerd in alle hotels, wat neerkomt op een toename van meer dan 22% van het aantal klanten dat in de hotels van de groep verblijft. Tegelijkertijd steeg de gemiddelde omzet per kamer met 6,4%, van 125 euro in 2018 tot 133 euro in 2019.

2019 was ook een jaar van groot nieuws voor de groep met de opening van het 9Hotel Bastille-Lyon in Parijs in september 2019 en de aankoop van het 9Hotel Chelton bij de Europese Commissie in Brussel. De groep streeft naar minimaal één acquisitie per jaar. Zij zal ook haar acties met het oog op het respect voor het milieu versterken en zal het voortouw nemen op het gebied van oplossingen en diensten die aan de klanten worden aangeboden.

2020 zal ook synoniem zijn van een nieuw begin met de restauratie van het 9Hotel Cesàri in Rome en het 9Hotel Chelton in Brussel. Ze zullen worden opgewaardeerd van drie naar vier sterren en zullen het DNA van de groep integreren tot warme etablissementen met een sterke persoonlijkheid, edele materialen en elegante lijnen.

Opgericht in 1985, en  sindsdien voorgezeten door Jérôme Quentin-Mauroy, en mede geleid door zijn twee kinderen, Marie-Astrid en Louis Quentin-Mauroy, is Tagerim een onafhankelijke groep met een internationale reputatie, gespecialiseerd in vastgoedontwikkeling. In 2010 besloot de familiegroep haar werkterrein te verbreden door de ontwikkeling van een hoteltak: 9Hotel Collection. De groep heeft nu een collectie van 11 boetiekhotels van 3 tot 5 sterren in de meest gewilde wijken van de Europese economische hoofdsteden: Parijs, Brussel, Genève, Lissabon, Madrid en Rome.