De Conca-collectie van Ideal Standard

Heruitvinding van een klassieker

Ideal Standard is al meer dan 100 jaar één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van badkameroplossingen. Onlangs werd de de nieuwe Conca- en Blend-collectie voorgesteld. De nieuwe producten maken deel uit van de nieuwe portfolio, Atelier Collections, gecreëerd in samenwerking met de Italiaanse designstudio Palomba Serafini Associati. De inspirerende nieuwe collectie heeft als doel de “designfilosofie” van het merk te versterken en de badkamers van de toekomst vorm te geven.

Een concreet voorbeeld van een herinterpretatie van een grote klassieker zijn de Conca-wastafels, die zich laten inspireren door de oorspronkelijke lijn die Paolo Tilche in 1972 ontwierp: een serie die een nieuwe weg insloeg en een ooit puur praktisch element transformeerde tot een harmonische combinatie van vorm en functie. De ontwerpers werkten zorgvuldig aan de iconische wastafel, waarbij de hoeken werden gladgestreken om een intelligent, modern evenwicht te bereiken met het vierkante en minimale ontwerp, in lijn met de hedendaagse trends, met behoud van het unieke en verfijnde karakter.

Baden draagt bij aan enkele welzijnsrituelen, zoals ontspanningsmomenten na een stressvolle dag of een zware training. Een kleine luxe waar velen naar uitkijken, ook in het hotel. Ideal Standard combineert materialen, kleuren en stijl, waardoor het gevoel van comfort wordt versterkt. Het Conca-bad is een mooi, uit één stuk bestaand, solid surfce vrijstaand bekken. Met een perfecte combinatie tussen diepe geometrie en elegant detail combineert het bad een minimaal design met eigentijdse functionaliteit. Met een gladde textuur blijft het warm om aan te raken, waardoor de luxe van het baden langer behouden blijft.

De collectie omvat eveneens een reeks hoogwaardige meubelen, met een elegante en minimalistische uitstraling, die de ruimte nog meer persoonlijkheid geven. Met push open en soft close lades biedt het modulaire concept verschillende combinaties, samen met verschillende afwerkingen en kleuropties, waardoor een persoonlijke aanpassing aan de individuele smaak en ruimtelijke behoefte mogelijk is. Andere opties zijn LED-verlichting voor laden en ladeboxen voor betere opbergmogelijkheden.

Palomba Serafini Associati heeft ook het Ideal Standard badkamerportfolio verrijkt met het Blend WC dat het design van Conca perfect aanvult. Blend is verkrijgbaar in een eigentijdse wand-WC en -bidet. Met de nieuwste innovaties van Ideal Standard, waaronder de revolutionaire AquaBlade®-spoeltechniek en verborgen bevestigingen, is deze collectie perfect voor zowel residentiële als commerciële projecten, waaronder de hotellerie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*